Transurb a dat în judecată Direcţia Finanţelor Publice şi solicită restituirea taxei de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre autobuzele second hand achiziţionate din Danemarca
Unul dintre autobuzele second hand achiziţionate din Danemarca

Societatea locală de transport în comun cere instanţei să dispună restituirea taxei de poluare plătite pentru înmatricularea a 20 de autobuze "second hand" achiziţionate din Danemarca.

„Cele 20 de autobuze, marca DAF, au fost achiziţionate, în anul 2010, cu 18.000 de euro bucata. Ca să le putem înscrie în circulaţie, am plătit pentru ele taxă de mediu în sumă totală de aproximativ 200.000 lei. Ulterior, am solicitat Direcţiei Finanţelor Publice restituirea taxei întrucât aceste autovehicule sunt de utilitate publică", ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb SA.

Cum reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au refuzat solicitarea societăţii pe motiv că perceperea taxei a fost legală, Transurb, firmă de stat, a dat în judecată statul.

Următorul termen de judecată este în ianuare 2012.

Anvelope plătite cu taxa de mediu

„Şi alte societăţi locale de transport urban din ţară au procedat la fel şi au recuperat banii. Aşadar există precedente. Vă daţi seama că se pot face multe cu aceşti bani. De exemplu, putem plăti anvelopele de iarnă cu care, conform legii, am fost obligaţi să dotăm autobuzele şi troleibuzele" a mai precizat directorul Transurb

Ba chiar, având în vedere că un autobuz a costat mai puţin de 80.000 de lei, cu banii daţi statului pentru "protecţia mediului", s-ar fi fi putut achiziţiona încă două asemenea mijloace de transport.

Şi ar fi rămas bani şi pentru piese de schimb sau pentru jumătate din preţul unui al treilea autobuz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite