Ultimele cuvinte ale tânărului care s-a aruncat pe geam la Judeţean: "Aleluia, mă duc la mama!"/Vezi ce l-a împins la sinucidere (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinucigaşul este din nou la Reanimare, dar în stare mult mai gravă
Sinucigaşul este din nou la Reanimare, dar în stare mult mai gravă

Gianin Felipenco ajusese la Reanimare după ce, sâmbătă, încercase să se omoare tăindu-şi gâtul. După 24 de ore, cu toate că era legat de pat şi sedat, sinucigaşul, în vârstă de 24 de ani, s-a eliberat şi, hotârât să moară, a plonjat in gol de la etajul al doilea.

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu gâtul tăiat. Duminică el a încercat să-şi ia zilele folosind un cuţit.

La Spitalul de Urgenţă, a fost stabilizat şi i s-au tratat rănile după care a fost transferat în secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) unde a rămas internat peste noapte.

„Colegii mei, care s-au chinuit o oră şi jumătate să îi coase tăietura de la gât, au decis să îl mai ţină în Reanimare încă o zi. Luni dimineaţă, pacientul s-a trezit de sub efectul sedativelor, s-a dezlegat şi s-a repezit la fereastra salonului, în ciuda eforturilor a doi asistenţi care s-au chinuit să îl oprească, fără succes însă. A ţipat „Aleluia, mă duc la mama!" şi s-a aruncat. A suferit o fractură de bazin şi un traumatism cranio-cerebral, fiind internat tot la Reanimare", a precizat doctorul Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă. Tânărul a sărit de la fereastra situată la etajul al doilea....

fereastra de unde a sărit

....şi a aterizat în subsolul tehnic al spitalului

subsolul tehnic al spitalului

Gianina Grecu şi Marin Ion, asistenţii care erau de serviciu şi care au încercat să îl oprească pe Gianin de la gestul sinucigaş au rămas marcaţi de situaţie.

„Era foarte agitat şi s-a repezit deodată la geam. Colega mea l-a prins prima, l-a apucat, iar eu l-am agăţat de cap, dar se zmucea foarte tare. Ne-a scăpat din mâini până să vină şi alţi brancardieri în ajutor şi s-a aruncat în gol", povesteşte asistentul Marin Ion.

Gianina Grecu şi Marin Ion, cei doi asistenţi care au sărit să îl oprească pe tânăr de la gestul necugetat

gianina grecu şi marin ion

„Sentimentul a fost cumplit. În 20 de ani de când sunt asistentă nu am avut parte de aşa ceva, deci nu poţi rămâne indiferent în faţa unei asemena situaţii. Noi am făcut tot posibilul să îl prindem, dar el era conştient, hotărât să se arunce. Ne-am dus imediat după el, l-am resuscitat, l-am pus pe un plan dur şi i-am anunţat pe colegii de la UPU", completează Ganina Grecu.

Bufnitura produsă de impactul cu pardoseala din beton s-a auzit în camera de gardă a UPU aşa că, după doar câteva minute, bărbatul rănit era din nou în Camera de Stabilizare unde i s-au acordat îngrijirile necesare.

Locuia într-o maşină

Motivul pentru care Gianin Felipenco a vrut cu atâta disperare să moară este acela că nu are unde să locuiască. Tânărul trăieşte o veritabilă dramă de când el şi tatăl său au rămas fără loc de muncă şi nu au mai avut bani să îşi plătească chiria pentru casa de pe strada Tecuci 91, unde au locuit până de curând.

Paul Filipenco, tatăl tânărului, în maşina care le ţine acum loc de casă

maşina in care locuia sinucigaşul

„De două luni, de când am fost daţi afară din casa în care stăteam cu chirie, locuim într-o maşină abandonată. Nu mai avem serviciu nici eu, nici eu, pentru că la salubrizare, unde lucram înainte, ni s-au restructurat posturile. Băiatul meu era disperat, sâmbătă eu l-am găsit aici, zăcând pe pernă, plin de sânge", povesteşte Paul Felipenco (56 ani), tatăl lui Gianin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite