Locuitor de pe strada Anghel Saligny: „Acest mare român s-ar răsuci în mormânt dacă ar şti ce uliţă nenorocită poartă numele lui"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada care poartă numele marelui român arată ca un veritabil drum rural. Resturi de piatră, denivelări şi praf cât vezi cu ochii. Locuitorii din zonă spun s-au săturat să trăiască în astfel de condiţii şi sunt nemulţumiţi că Primăria nu este interesată de soarta lor.

Situată în cartierul Micro 17, strada Anghel Saligny arată exact ca un drum de ţară dintr-un cătun situat departe de civilizaţie. Actualul aspect nu se datorează degradării asfaltului odată cu trecerea timpului, ci simplului fapt că strada nu a fost niciodată asfaltată. S-a pus doar nişte piatră cubică, care în timp s-a deteriorat tot mai mult.

Hazna, în secolul XX !

Situaţia este critică mai ales vine vorba de condiţii de trai decente. Locatarii plătesc serviciul de canalizare, însă evacuează apele menajere cu ligheanul, iar atunci când plouă, strada se umple cu noroi.

Gheorghe Mohomea, în vârstă de 68 de ani, locuieşte de o viaţă pe această stradă. Şi-a pierdut speranţa că strada lui ar putea fi canalizată vreodată. „Nu am avut niciodată canalizare. Este mai rău ca la ţară. Au turnat nişte zgură în bătaie de joc. Când plouă e jale, mai rău ca la ţară. Am făcut zeci de sesizări către Primărie, dar fără folos. Pe strada Caşin s-a pus canalizare în urmă cu două luni, însă pe noi ne-au uitat", s-a plâns bărbatul.

Pe tanti Mioara, în vârstă de 54 de ani, am găsit-o la poarta casei sale, supraveghindu-şi nepotul care se juca. Femeia este sătulă de praful care îi intră în casă tot timpul.

Nu pot deschide geamurile în timpul zilei. Nici în casă nu pot păstra curăţenia pentru că intră praf tot timpul. Nepoţeii se joacă în praf. Nu au alt loc. Se murdăresc, se îmbolnăvesc. Muncitorii Ecosal vin să ridice gunoiul o singură zi pe săptămână. Nu e corect pentru că şi noi plătim aceeaşi taxă de habitat. Inginerul Anghel Saligny s-ar răsuci în mormânt dacă ar şti cum arată o stradă care îi poartă numele", spune femeia.

Ţărani cu buletin de oraş

Pentru că nu au canalizare locatarii sunt nevoiţi să plătească 300 de lei o dată la trei luni serviciul de vidanjare. „Nu avem altă soluţie. Suntem orăşeni, doar în buletin. Primarul Dumitru Nicolae nu a venit niciodată pe această stradă. Ni s-a tot promis că va fi canalizată, dar au trecut zece de atunci şi tot degeaba. Nu cred că mai apucăm noi canalizare", a spus şi Ilie Vasile, 45 de ani.

În perioada rece situaţia se înrăutăţeşte pe această stradă. Asta pentru că echipajele de deszăpezire o ocoleşte. „Ieşim noi şi dăm zăpada la o parte. Facem drum. Nu vine niciun utilaj niciodată pe aici. S-a mai întâmplat să plătim câte un plug să vină să ne cureţe zăpada. Mai sunt oameni bătrâni şi alunecă. Domne fereşte dacă ai nevoie de ambulanţă. Durează o oră până ajunge la destinaţie" mai declară gălăţeanul.

Promisiuni pentru 2012

De la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco am aflat că strada va fi canalizată şi asfaltată abia în 2012: "Nu este trecută pe lista de investiţii de anul acesta, deşi este o stradă destul de importantă. Sperăm ca la anul să avem fonduri pentru a începe lucrările pe strada Anghel Saligny".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite