Opt şcoli din judeţul Galaţi sunt pe post de cobai pentru Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În amintitele unităţi şcolare vor fi introdus anul acesta un program pilot pentru evaluarea competenţelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a, respectiv a VI-a. Peste 300 de şcoli din întreaga ţară sunt incluse în acest program.

Experimentele din Educaţie continuă. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a publicat recent metodologiile de organizare a sistemului de evaluare a competenţelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Aceste evaluări se vor desfăşura în perioada 9-23 mai, prin examene pilot, adică pe un eşantion de elevi considerat reprezentativ la nivel naţional. Alegerea şcolilor incluse în acest tip de testare a cunoştinţelor s-a făcut prin tragere la sorţi. Interesant este că testarea vizează în primul rând modul de organizare al verificărilor.

La nivel naţional, peste 300 de unităţi de învăţământ care compun acest eşantion, respectiv 86 pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a şi alte 86 de şcoli pentru clasa a VI-a.

În judeţul Galaţi, la clasa a II-a, testarea se va face la Şcoala Gimnazială nr. 12 din Galaţi şi la Şcoala din comuna Jorăşti. Evaluările conţin două secţiuni: prima vizează competențele de receptare-producere a mesajelor, iar a doua - matematica.

Pentru clasa a IV-a au fost desemnate să intre în focurile evaluării Şcoala Gimnazială nr. 20 din Galaţi şi şcolile rurale din Slobozia Conachi, Frumuşiţa şi Umbrăreşti. Disciplinele la care se face testarea sunt limba română şi matematica.

Pentru clasa a VI-a - testarea se va ţine la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Tecuci şi la Rădeşti. Elevii vor fi testaţi pe două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite