Grevă de avertisment la fabrica de ţevi sudate a ArcelorMittal Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 170 de angajaţi ai fabricii au întrerupt lucrul luni, 26 martie, timp de două ore, între 13.30 şi 15.30, în semn de protest pentru faptul că patronatul le-a ignorat solicitările de majorări salariale şi le-a propus o creştere salarială de doar 2%.

„Greva de avertisment a început la ora 13,30 şi se va încheia la ora 15,30, afectând desfăşurarea activităţii în ultima oră din schimbul de dimineaţă şi în prima oră din schimbul de după-amiază", a confirmat liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber.

ArcelorMittal Tubular Products este parte a grupului siderurgic ArcelorMittal şi are 170 de angajaţi. Aceştia au ales calea protestelor la capătul unor negocieri salariale care s-au încheiat fără un acord cu patronatul. Angajaţii cer majorarea cu câte 200 de lei a tuturor salariilor şi creşterea cu câte 50 de lei a primelor de Paşti şi de Crăciun, care acum sunt în valoare de 400 de lei fiecare.

De celalată parte, conducerea ArcelorMittal Tubular Products susţine că nu le poate oferi angajaţilor decât un bonus de 2 la sută din venitul anual în iulie, un bonus de 2,5 la sută în decembrie, dacă societatea nu are pierderi. "2% în plus la un salariu mediu de 1.000 de lei înseamnă 20 de lei. Este o propunere ridicolă", a comentat Gheorghe Tiber.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite