FOTO Fosta mare sportivă Fiţa Lovin se fuduleşte că a semnat un jurământ de credinţă faţă de comunişti. Iată actul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta campioană se mândreşte şi acum cu documentul semnat în faţa autorităţilor comuniste înainte de plecare la Jocurile Olimpice de la los Angelea (1984). Mai mult, ea şi-a postat jurământul pe pagina de Facebook", iar dedesubt a scris: "Aşa ar trebui să fie şi acum!".

Gălăţeanca Fiţa Lovin (este născută la Braniştea, în anul 1951) este fără îndoială unul dintre cei mai reputaţi atleţi pe care i-a dat România. De-a lungul carierei a participat la peste 10.000 de curse oficiale şi a cîştigat peste 500 de medalii.

Interesant este că deşi după Revoluţie a ocupat diverse demnităţi publice în structurile teritoriale ale Ministerului Tineretului şi Sportului (a fost şefa sportului gălăţean mai bine de 15 ani!), fosta mare campioană a rămas o nostalgică a regimului comunist, în timpul căruia şi-a câştigat faima sportivă.

Recent, Fiţa Lovin şi-a postat pe pagina de Facebook angajamentul pe care l-a semnat cu statul comunist, prin care se angaja ca la Olimpiada de la Los Angeles să urce neapărat pe podiumul olimpic „răsplătind astfel minunatele condiţii create de conducerea partidului şi statului".

Iată jurământul în original, cu textul realmente halucinat, pe care însă Fiţa Lovin îl consideră un exemplu. „Aşa ar trebuie să fie şi acum!", scrie Fiţa Lovin pe pagina ei de Facebook.

Angajament Fiţa Lovin

Cine este Fiţa Lovin

Cea mai mare performanţă a carierei a obţinut-o, după câte afirmă chiar sportiva, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, la proba de 800 de metri, când a ocupat un onorant loc trei.

Era apogeul unei cariere sclipitoare, din care nu lipsesc titlul de campioană europeană la cros, în 1979, campioană mondială la aceeaşi probă cu echipa, în 1979, şi vicecampioană mondială în 1982 la cros individual. A stabilit un adevărat record, devenind de 15 ori campioană balcanică la ştafetă, la cros, atât la individual, cât şi pe echipe. În faţa atâtor performanţe extraordinare, numărătoarea titlurilor naţionale - peste 50! - aproape că nu mai contează.

Pentru modul în care a reprezentat România la competiţiile sportive, Fiţa Lovin a primit, în 1999, distincţia Crucea Naţională „Serviciul Credincios", iar în 2004, i s-a decernat Ordinul Meritul Sportiv, clasa I.

Este Cetăţean de Onoare al Galaţiului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite