Fosta juristă a Casei de Sănătate Brăila a fost arestată pentru trafic de influență!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Potrivit procurorilor DNA Galați, care au instrumentat dosarul, inculpata Burghilă Carmen Cornelia, împreună cu învinuitul Neagu Jan, au primit suma de 18.000 euro de la un medic, pentru a-l ajuta să obțină autorizațiile pentru deschiderea unui cabinet medical.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpata BURGHILĂ CARMEN CORNELIA, fostă juristă la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, în prezent avocat în Baroul Brăila şi faţă de NEAGU JAN, persoană fără calitate specială, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În cursul anului 2008, inculpata Burghilă Carmen Cornelia împreună cu învinuitul Neagu Jan i-au pretins unei persoane denunţătoare suma de 20.000 euro, din care au primit suma de 18.000 euro, afirmând că au influenţă pe lângă funcţionarii Casei de Asigurări Sociale de Sănătate Constanţa, precum şi pe lângă funcţionarii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Colegiului Medicilor Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Sanitară şi Medicină Preventivă (SANEPID) Constanţa şi că vor interveni pe lângă aceşti funcţionari astfel încât fiica denunţătoarei să îşi deschidă un cabinet medical, cu specializarea medicină de familie, în municipiul Constanţa.

Inculpatei Burghilă Carmen Cornelia şi învinuitului Neagu Jan li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 9 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Burghilă Carmen Cornelia pentru 24 de ore.

Curtea de Apel Galaţi a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Burghilă Carmen Cornelia, iar față de învinuitul Neagu Jan procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite