APDM Galaţi modernizează danele 23 şi 25 din portul Brăila. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Portul Brăila
Imagine din Portul Brăila

Valoare proiectului este 42,2 milioane de lei, adică aproximativ 10 milioane de euro. Jumătate din sumă vine din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar cealaltă jumătate este acoperită din bani de Guvern şi din fondurile proprii ale APDM.

La sfârşitul acestei săptămânii Administraţia Portuară a Dunării Maritime (APDM) Galaţi a lansat oficial proiectul de modernizare a infrastructurii portului Brăila, respectiv a danelor 23 şi 25.

Proiectul, în valoare de circa 10 milioane de euro, este finanţat 50% de la bugetul european, iar restul din surse naţionale. Potrivit contractului de finanţare, proiectul ar trebui să fie finalizat până la 30 septembrie 2013.

Modernizarea portului Brăila este impusă de includerea acestuia în Reţeaua Trans-Europeană de Transport, având o importanţă strategică de prim ordin, dat fiind că este ultimul port până la care pot urca pe Dunăre, pentru operare, navele maritime. Capacitatea de trafic maritim şi fluvial va ajunge, în portul Brăila la 154.000 de tone pe an.
Practic, finanţarea presupune construirea unei dane noi, cu o infrastructură de ultimă generaţie (Dana 23 - care prelungeşte practic zona de operare principală, adică Dana 24), dar şi modernizarea danei de aşteptare nr. 25.

Lucrările de construcţie de la cele două dane vor fi realizate de două firme de prestigiu în domeniu, respectiv Vega 93 SRl Galaţi şi Consitrans SRl Bucureşti. Pe perioada lucrărilor vor fi create peste 100 de locuri de muncă noi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite