Noul Hagi are 13 ani, este din Galaţi şi joacă de doi ani la Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Alexandru Craiu (13 ani), din Galaţi, este din vara lui 2010 jucător la juniorii lui Real Madrid, după ce a făcut senzaţie la grupele de copii ale altui club madrilen, Rayo Vallecano. Puştiul visează să joace pentru România.

Criza prin care trece fotbalul românesc pare să se apropie de final. Speranţele vin de la „noul val" tineri jucători, originari din România, care cresc la marile cluburi ale Europei. Asta dacă nu cumva vor alege să joace pentru ţara adoptivă a lor şi a părinţilor lor.

Potrivit Federaţiei Române de Fotbal, în primele ligi ale ţărilor din Europa activează aproape 1.000 de juniori care sunt originari din România. Printre marile cluburi care au români în propria pepinieră se numără Real Madrid, Barcelona, Lazio, Juventus, Atletico Madrid, AC Milan, AS Roma, Inter sau Fiorentina.

Nicuşor Craiu, vedetă la 13 ani!

După marele Gheorghe Hagi, România are, după 20 de ani, un nou fotbalist la Real Madrid: Nicuşor Alexandru Craiu, un junior de doar 13 ani, face senzaţie la grupele de copii ale „galacticilor". Înainte de a ajunge la Real, Nicuşor a făcut senzaţie la grupele de copii ale altui club madrilen, Rayo Vallecano.

A început fotbalul ca atacant, dar a fost reprofilat mijlocaş, iar pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, el a povestit cum a ajuns la Real Madrid, de ce vrea să joace în naţionala României şi care sunt principalele sale calităţi fotbalistice.

Am început la Coslada, apoi am trecut la o echipă din divizia secundă, Rayo Vallecano, unde am jucat doi ani. În primul sezon la Rayo am marcat 79 de goluri, un record pentru club, iar în al doilea an am jucat la o categorie mai mare de vârstă şi am ieşit din nou golgheter: aproape jumătate din cele 22 de goluri le-am înscris cu capul. Real Madrid m-a urmărit şi m-a chemat când eram la Rayo, dar tatăl meu nu m-a lăsat să merg pentru că a considerat că încă nu era timpul să fac acest pas. În vara lui 2010, am devenit jucătorul lui Real", povesteşte Craiu.

Tânărul fotbalist este hotărât să joace pentru România, desigur dacă va fi chemat la loturile de juniori (acesl lucru se poate face după ce va împlini 14 ani).

„Este mai greu pentru mine să joc la selecţionata Spaniei. Eu vreau să evoluez pentru naţionala României şi, dacă voi fi convocat, voi da totul pentru ţara mea pentru că, până la urmă, sunt român", a declarat Nicuşor.

image

Pagina de prezentare a lui Craiu, de pe site-ul celebrului club spaniol

Este foarte apreciat de oficialii lui Real!

Site-ul oficial al madrilenilor îl caracterizează astfel pe jucătorul român: „Iese în evidenţă prin forţa sa. Este puternic, dar totodată tehnic, calităţi la care se adaugă prezenţa sa în atac. În ciuda faptului că joacă mijlocaş, ajută mult la sarcinile defensive, cât şi la cele ofensive. Datorită puterii sale fizice, ajunge des în careul advers şi reuşeşte să transforme multe din ocaziile avute, deoarece posedă un şut foarte bun"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite