Războiul florarilor. Au primit interzis de la Primărie exact înainte de începerea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de florari din Galaţi acuză Primăria că vrea să le distrugă afacerile. Ei spun că exact în zilele premergătoare începerii anului şcolar (când vânzările cunosc un adevărat salt) echipele de muncitori de la administraţia domeniului public le-au demolat tarabele improvizate în mai multe puncte din oraş.

Cea mai vehementă este familia Caramalău, care avea două chioşcuri în zona Spitalului de Urgenţă. „Alte tarabe din zona noastră, cu fructe şi cu alte treburi, au fost lăsate, dar pe noi ne-au demolat. E hoţie!", acuză Maricel Caramalău, capul familiei de florari, care şi-a refăcut taraba la scurt timp. „Să mă aresteze, dacă nu le convine", este vehement negustorul.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi spun, pe de altă parte, că scandalul provocat de florarii ale căror tarabe au fost demolate este doar o încercare de influenţare a opiniei publice. „Aceste persoane nu au autorizaţie de funcţionare. Dreptul de a comercializa stradal flori le-a fost retras după ce nu şi-au mai plătit taxele către primărie de câţiva ani. Este adevărat, au depus dosare de autorizare, dar le-au fost respinse", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Viceprimarul ne-a mai explicat şi faptul că florarii care nu au mai primit licenţă de comerţ stradal (este vorba de peste 20 de persoane în total) au strâns în ultimii doi ani amenzi în valoare de peste două miliarde lei vechi, fiind prinşi de organele fiscale vânzând flori „la negru".

În ultimele şase luni, La Galaţi a fost o adevărată campanie împotriva construcţiilor fără autorizaţie: au fost dărâmate 12 garaje şi cinci spaţii comerciale. Printre acestea din urmă se numără şi pizzeria Da-Isi, al cărei patron italian a fost reţinut cu „mascaţii" şi s-a ales şi cu dosar penal, deoarece s-a opus demolării

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite