Sute de gălăţeni s-au călcat în picioare în curtea unei biserici, pentru sarmale gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înghesuială la sarmale
Înghesuială la sarmale

Incidentul s-a produs luni, după prânz, la Biserica "Sfântul Spiridon", aflată în centrul Galaţiului. Din cauza busculadei, mai mulţi bătrâni au fost trântiţi la pământ sau s-au ales cu hainele rupte.

Incident penibil luni, 12 decembrie, în curtea unei biserici din Galaţi. Hramul bisericii Sfântul Spridon din Galaţi s-a transformat, după terminarea slujbei religioase, într-un  spectacol care n-are nicio legătură cu spiritul creştin. Înghesuiala pentru o farfurie de sarmale de post a dus la un moment dat la o busculadă jenantă, în care au fost implicate câteva zeci de persoane mânate de spiritul de turmă.

Mai mulţi bătrâni au fost trântiţi la pământ şi s-au ales cu hainele rupte. Intervenţia forţelor de ordine prezente la faţa locului a liniştit, după câteva minute, lucrurile.

Incidentul este cu atât mai regretabil cu cât s-a petrecut la biserica gălăţeană cu cea mai extinsă activitatea filantropică din judeţ.

La parohia „Sfântul Spiridon" funcţionează, începând cu sfârşitul lui 2008, un Centru de zi pentru copiii. Aici, cei 34 de copiii provenind din familii defavorizate beneficiază de educaţie în regim „after school", de o masă caldă şi de toate celelalte servicii pe care centrul le pune la dispoziţie, prin voluntariatul celor peste 40 de profesori, în condiţii optime de igienă şi studiu.

De asemenea, parohia a organizat o cantină socială unde, în condiţii foarte bune, zilnic iau masa circa 100 de persoane. Al treilea program social derulat aici reprezintă activitatea Cabinetului parohial de Fizioterapie „Sfântul Spiridon". Aici lucrează, voluntar, mai multe cadre medicale, de serviciile sociale beneficiind, în ultima perioadă, peste 300 de persoane.

Biserica „Sfântul Spiridon" construita în partea a II-a a secolului al XVIII-lea este unul dintre cele mai semnificative obiective bisericeşti din Galaţi. Sfântul locaş adăposteşte, ca pe un odor de mare preţ, icoana făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon, la care vin şi se închină zilnic sute de credincioşi din întreaga zonă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite