Revoluţionarii din Galaţi protestează de mama focului în faţa Prefecturii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revoluţionari gălăţeni, la protest; Foto: Bogdan Dimofte
Revoluţionari gălăţeni, la protest; Foto: Bogdan Dimofte

Ei spun că sunt umiliţi de guvernanţi prin legea care le desfiinţează indemnizaţiile de revoluţionari. Protestele vor continua, spun revoluţionarii, până pe 22 decembrie şi nu este exclus să se ajungă şi la greva foamei. Gălăţenii care locuiesc în zonă spun că instalaţia de sonorizare e dată, totuşi, cam prea tare.

Centrul oraşului fierbe. Începând de miercuri şi până pe 22 decembrie inclusiv, revoluţionarii gălăţeni vor protesta, în fiecare zi, între orele 12.00 şi 16.00, în faţa Prefecturii Galaţi, lângă monumentul Eroilor Revoluţiei.

Revoluţionarii şi-au pus în piept ecusoane mari pe care scrie "Revoluţionar Renegat" şi au montat pe gardul viu afişe cu texte, în versuri, care acuză făţiş guvernanţii: „Am fost daţi ofrandă morţii/ şi îşi bat joc de noi toţi hoţii!" şi „Lovitura de stat e a voastră, revoluţia e a noastră!".

Arhivă. Protest revoluţionari Galaţi

Din boxele staţiei audio aduse la faţa locului se pot auzi, tare (persoanele care locuiesc în zonă spun că infernal de tare), celebrele cântece revoluţionare compuse de regretatul Vali Sterian. Interesant este şi că instalaţia de sonorizare este alimentată cu energie electrică plătită din bani publici (adică de la Teatrul Dramatic), aşa că avem parte de o PREMIERĂ ISTORICĂ: primul protest  împotriva autorităţii publice finanţat din bani publici!

image

Protestatarii cer Guvernului anularea Legii 410/2011 prin care, de anul viitor, revoluţionarilor nu li se mai acordă indemnizaţia specială.

Potrivit lui Ion Stoica, preşedintele Euroregiunii SE a Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR) revoluţionarii se vor aduna în faţa Prefecturii, loc unde îi aşteaptă şi pe alţi nemulţumişi, din rândurile şomerilor şi/sau pensioanrilor. Stoica a mai spus că a cerut în Instanţă anularea Legii 410 şi că nu exclude să se ajungă şi la greva foamei.

Proteste revoluţionare la Galaţi; Foto: Bogdan Dimofte

La Galaţi există 150 de persoane care deţin certificate de revoluţionar, urmaş al unui revoluţionar sau rănit la Revoluţia din 1989.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite