Galaţi: Se menţin restricţiile la Trecere Bac.O cursă durează cu 15 minute mai mult decât în mod obişnuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urcări dificile pe bacul Tulcea - Galaţi
Urcări dificile pe bacul Tulcea - Galaţi

Din cauza scăderii cotelor pe Dunăre, operatorul Navrom Bac, care asigură legătura pe Dunăre între Moldova şi Dobrogea, a fost forţat să restricţioneze accesul pe bacuri al unor categorii de autovehicule. Traversarea fluviului durează cu 15-20 minute mai mult, bacurile fiind forţate să ocolească prin dreptul Turnului de televiziune un prag periculos de pe ruta obişnuită.

„În ultimele zile debitele Dunării au crescut foarte puţin şi nu pot fi ridicate, deocamdată, restricţiile. De săptămâna trecută bacurile nu mai pot trece în linie dreaptă. Pentru a evita pericolul, bacurile au ajuns să ocolească pragul prin dreptul Turnului de televiziune, dublându-şi astfel timpul de traversare. Nu mai circulăm după program. O cursă durează acum 20-25 de minute faţă de 10 minute, cât durează în condiţii normale”, a precizat Aurică Neagu, şef Flotă Bac Galaţi.

 Din păcate, meteorologii nu anunţă ploi pentru următoarele zile, ceea ce înseamnă că fluviul nu va înregistra creşteri semnificative. „Aceste restricţii vor continua. Nu ne aşteptăm ca Dunărea să crească prea curând”, a punctat Aurică Neagru.

Dunărea măsura vineri la Galaţi 109 de centimetri, iar la Brăila măsura 96 de centimetri.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite