Caloriferele abia dezmorţite ale gălăţenilor se vor răci din nou dacă Guvernul nu va lua măsuri urgent!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazanele CET s-ar putea răci odată cu caloriferele din locuinţele gălăţenilor dependenţi de termoficare.
Cazanele CET s-ar putea răci odată cu caloriferele din locuinţele gălăţenilor dependenţi de termoficare.

Prefectul confirmă că CET rămâne fără gaze începând de miercuri şi că stocul de păcură ajunge pentru două săptămâni.

Paul Florea, prefectul Judeţului Galaţi a confirmat faptul că Romgaz Mediaş a reziliat unilateral contractul de furnizare pe care îl avea încheiat cu Electrocentrale şi va sista livrările începând de miercuri 9 noiembrie.

„Am fost informat de către conducerea CET, în legătură cu această situaţie. Urmează să prezint informări dlui Mihai Capră, secretar de stat în Ministerul Admnistraţiei şi Internelor, precum şi reprezentanţilor Ministerului Industriilor şi voi solicita să fie luate măsurile care se impun pentru asigurarea agentului termic necesar încălzirii locuinţelor gălăţenilor", a afirmat prefectul judeţului Galaţi.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că speră să se găsească soluţiile necesare pentru ca Romgaz să reia livrările către CET.

„Stocurile de păcură de care dispune în acest moment Electrocentrale ar permite producerea agentului termic necesar încălzirii populaţiei pentru două săptămâni. Cum pentru utilizarea acestora, este necară respectarea unor proceduri, probabil că vom fi nevoiţi să instituim starea de urgenţă", a mai precizat Paul Florea.

Pe de altă parte prefectul consideră că:

„Obligarea Electrocentrale, prin sentinţă judecătorească, să dea agent termic echivalează cu falimentarea aceste societăţi. De altfel, am discutat pe această temă cu liderul sindical de la CET, care şi-a exprima îngrijorarea în legătură cu soarta locurilor de muncă ale salariaţiilor pe care îi reprezintă".
În atare situaţie, în 82.000 de locuinţe din municipiul Galaţi, în care abia s-au dezmorţit caloriferele, se va face iarăşi frig. Şi în şcolile care probabil din această cauză ar putea suspenda cursurile. O perspectivă dătătoare de frisoane !

„Situaţia este foarte complicată", a concluzionat Paul Florea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite