Proteste cu nostalgii comuniste. Imnul lui Ceauşescu, "Trei culori", răsună obsesiv în centrul Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi locuitori din zona centrală a oraşului Galaţi au sunat la redacţia "Adevărul" pentru a protesta în legătură cu faptul că, de trei zile, în zonă răsună la maximim, din difuzoarele de la mitingul din faţa Prefecturii, vechiul imn comunist al României.

La Galaţi vor fi proteste în fiecare zi. Nu mai există nicio îndoială, dat fiind că trei asociaţii de pensionari au obţinut autorizaţie să facă miting în faţa Prefecturii până la 23 ianuarie, inclusiv. Pe 24 ianuarie protestatarii vor face o pauză, deoarece autorităţile au vrut să evite o suprapunere a aniversării Unirii cu huiduielile, însă promit că vor reveni ulterior, cu şi mai mult entuziasm.

Cert este că numărul protestarilor a scăzut tot mai mult - în ultimele două zile au fost cel mult 30 - însă compensează printr-o staţie de amplificare pe care o folosesc la maximum, spre disperarea locuitorilor din zonă.

Cel mai agasant moment pare să fie acela când din difuzoare răsună, în fiecare zi, preţ de circa 30 de minute, vechiul imn al României comuniste - "Trei culori" - în varianta special dedicată dictatorului Nicolae Ceauşescu. Probabil că se încearcă o alăturare ironică între Ceauşescu şi Băsescu, însă, din păcate, efectul este doar penibil şi duce cu gândul la faptul că adunarea din faţa Perefecturii Galaţi are conotaţii nostalgic comuniste.

Instalaţia de sonorizare este pusă la dispoziţie de Asociaţia revoluţionarilor din Decembrie 1989, iar curentul electric este furat de la Teatrul Dramatic. Adică este plătit din bani publici!

În fine, trebuie să menţionăm că, din păcate, cele trei asociaţii de pensionari care participă la protest sunt "alipite" politic, liderii lor fiind văzuţi în sală la mitingul la care au fost lansate candidaturile alianţei USL la alegerile locale de la Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite