Scandalul apei potabile: nici profit, nici pierdere pentru ArcelorMittal Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul apei brute pompate din Dunăre, practicat de Compania Apele Române a fost majorat de 10 ori, de la 5,11 lei pe mia de metri cubi la 50 de lei pe mia de metri cubi. Astfel se scumpeşte „materia primă" utilizată de SC Apă-Canal.

Este deci clar că şi preţul apei potabile va creşte, dar gălăţenii nu ştiu deocamdată cu cât. "Probabil că tariful pentru populaţie, de la 2,41 lei pe metrul cub, va fi majorat cu cel puţin 5%. În acest moment, suntem în negocieri cu ArcelorMittal şi urmează ca săptămâna aceasta să ne întâlnim şi să vedem ce vom face", ne-a declarat Niţă Podaru, directorul tehnic al SC Apă Canal.


Administraţia ArcelorMittal Galaţi dă de înţeles că nu vrea decât să îşi acopere pierderile generate de creşterea tarifului la apă. „Din cauza faptului că taxele pentru extragerea apei din Dunăre au crescut, ArcelorMittal Galaţi a început negocieri pentru adaptarea tarifelor de furnizare către compania locală de apă. ArcelorMittal Galaţi a propus ca noile tarife să încorporeze costurile suplimentare apărute ca urmare a creşterii acestor taxe. Ca şi până acum, compania noastră nu a urmărit obţinerea vreunui profit din perceperea tarifelor către compania locală de apă", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite