Dascălii contribuie la „succesul” Legii Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei au la dispoziţie câteva luni pentru a contribui la întocmirea metodologiei de aplicare a legii

La doar câteva zile de la asumarea responsabilităţii guvernamentale pe Legea educaţiei naţionale, Ministerul Educaţiei se pregăteşte de elaborarea metodologiei de aplicare a acesteia.

Surprinzător, dacă la redactarea proiectului de lege guvernanţii nu prea au luat în calcul propunerile dascălilor, în privinţa metodologiilor de aplicare, profesorii vor fi consultaţi.

„Comisiile vor fi formate din profesori cu rezultate deosebite. Fiecare inspectorat şcolar din ţară va întocmi câte o metodologie, iar ministerul le va valida. Cert este că vom apela şi la asociaţiile profesionale acolo unde va fi cazul", afirmă inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

Acesta a mai spus că nu ştie încă ce sarcină va avea Inspectoratul Şcolar Galaţi, dar că lucrul ar trebui să înceapă cât mai repede.

„Avem la dispoziţie opt luni pentru cele mai multe dintre articolele Legii educaţiei. Cu toate acestea, sunt şi capitole din lege care sunt cu bătaie lungă, iar pentru acestea munca se va întinde chiar şi pe parcursul anului viitor", mai spune Onuţ Atanasiu.

„Muncă patriotică!"

Cât priveşte plata celor care vor contribui într-un fel sau altul la elaborarea acestor metodologii, ministerul nu dat prea multe de înţeles.

„Cel puţin în acest moment, nu ştim dacă această muncă va fi plătită. Cei de la Ministerul Educaţiei ne-au spus să le transmitem profesorilor că au liber la imaginaţie şi inventivitate. Nu este exclus să accesăm altfel de fonduri pentru a-i răsplăti pe dascăli", a conchis adjunctul de Inspectoratul Şcolar Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite