Galaţi: Pe principiul „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi”, Apă-Canal pedepseşte pe locatarii buni platnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea prestatoare de servicii comunale a sistat de câteva zile furnizarea apei reci la blocul G2 din Micro 19. Anormal este faptul că măsura a fost luată ignorându-se 120 de familii care sunt cu plata întreţinerii la zi, membrii acestora fiind obligaţi la aceeaşi penitenţă ca şi datornicii.

Situaţie dramatică pentru cele 312 familii care locuiesc în blocul G2 de pe strada Laminoriştilor din Galaţi. Furnizorul de apă rece a blindat („astupat") ţevile de apă rece în urmă cu câteva zile, în condiţiile în care asociaţia de proprietari care administrează blocul înregistrează datorii de peste 300.000 de lei şi sunt puţine şanse ca acestea să fie plătite în viitorul apropiat.


Bătaie pe apă
Cei mai revoltaţi sunt locatarii bun-platnici şi cei cu restanţe pentru cel mult o lună. Cele 120 de familii aflate în această situaţie au ajuns să se spele la lighean şi folosesc toaletele publice pentru că apa este insuficientă.

„Întâi ne-au dat apa rece cu program, iar apoi ne-au tăiat-o de tot. Eu sunt cu plata întreţinerii la zi. Să le blindeze ţevile celor care nu plătesc", ne-a declarat Florica Mocanu (36 de ani), o locatară. S-a ajuns ca acum câteva zile locatarii blocului G2 să se ia efectiv la bătaie pentru câteva bidoane cu apă, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru stingerea conflictului.


„Cisterna care vine, stă doar 15 minute, maxim 30 de minute. Nu ai timp decât să iei o singură dată apă, doar câteva bidoane de câte cinci litri. Este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă", susţine Ionel Manolache (33 de ani), care locuieşte în acelaşi bloc.


Locatarii se plâng şi de calitatea apei adusă cu cisterna, care nu ar fi potabilă. „Cisterna e nouă, a fost cumpărată acum şase luni de zile. Apa este încărcată în cisternă direct de la Uzina 2 şi nu pleacă decât cu buletin de analiză. Noi suntem controlaţi periodic şi de Sanepid, deci nu este real ce afirmă locatarii", ne-a declarat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă-Canal Galaţi.


Daniel Stafie, şeful de scară de la blocul G2, ne-a precizat că singura soluţie pentru reluarea furnizării apei reci ar fi ca fiecare locatar să-şi facă racord separat, individual, pentru apa rece.


„Avem o familie cu opt persoane, care înregistrează în prezent datorii de 20.000 de lei. Există însă persoane care au plătit în avans plata întreţinerii şi care nu primesc apă ", susţine Daniel Stafie.


Locatarii nu au însă posibilităţi financiare pentru a realiza o asemenea investiţie, care depăşeşte 2.000 de lei. Aproape un sfert din locatarii blocului G2 sunt chiriaşi ai Primăriei.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite