De şapte luni se aşteaptă de la Asociaţia SMURD Galaţi banii necesari pentru cumpărarea a zece defibrilatoare publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanian Rescue Association RRA, o organizaţie non-guvernamentală care are drept scop ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, în colaborare cu Poliţia, Jandarmeria, Ambulanţa, SMURD, Protecţia Civilă şi Salvamont - a propus Consiliului Judeţului Galaţi achiziţionarea şi amplasarea în locuri publice a unor defibrilatoare automate

Asemenea aparate există în toate marile oraşe din lumea civilizată, pe străzi, în pieţe, în gări, aeroporturi, în hipermarket-uri. Nu sunt defibrilatoare identice cu cele folosite de medicii reanimatori şi echipajele de urgenţă ale SMURD şi Ambulanţei. Sunt mult mai „deştepte" pentru că aceste aparate nu necesită prezenţa medicului, ci stabilesc singure intensitatea descărcării electrice necesare pentru repornirea unei inimi aflate în stop cardiac.

Şi aceste aparate nu sunt un „moft", ci o necesitate pentru că pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

„La propunerea noastră, domnul Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a fost foarte receptiv şi a spus pe loc: <<Facem !>>. Ne-a pus în legătură cu Asociaţia SMURD Galaţi care va asigura banii necesari pentru achiziţionarea a 10 aparate, iar noi Romanian Rescue Association vom instrui gratuit populaţia pentru a şti cum să le folosească" ne-a declarat în urmă cu o lună Radu Murea, preşedintele RRA.

Defibrilatoarele încă nu au fost achiziţionate, „dar este doar o chestiune de timp" ni se spune din luna aprilie. Cât timp ? Iată o întrebare la care nimeni nu ne-a putut răspunde până acum !

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite