"Reciclează inteligent". Elevii gălăţeni care demonstrează că sunt ecologişti sunt premiaţi cu locuri în tabere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi gălăţeni la colectat gunoiul
Elevi gălăţeni la colectat gunoiul

Asociaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economică Galaţi va derula acest proiect în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi are ca grup ţintă elevii gălăţeni din clasele V-VIII. Premiile din cadrul concursului vor consta în participarea la tabere şcolare. Proiectul are o valoare totală de 822.660 lei.

Asociaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economici Galaţi, informează mass-media, că a fost lansat la nivelul municipiul Galaţi proiectul intitulat „Reciclează inteligent", proiect ce se adresează, preponderent, elevilor din clasele V-VIII, în vederea promovării unui comportament ecologic în rândul generaţiilor tinere şi de implicare a acestora în activităţi de protecţie a mediului. Proiectul se desfăşoară pe o perioada de 12 luni, până în august 2012.

Asociaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economică Galaţi va derula acest proiect în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi are ca grup ţintă elevii gălăţeni din clasele V-VIII.
Din totalul de aproximativ 26.000 de elevi clasele V-VIII, din unităţile şcolare gălăţene, echipa de proiect va selecta după analiza chestionarelor completate de către aceştia, un număr de 10 elevi din fiecare şcoală de pe raza judeţului Galaţi. Aceşti elevi vor participa la o campanie de informare ce doreşte stimularea comportamentului ecologic al elevilor în privinţa gestiunii deşeurilor şi formarea, în general, a unor deprinderi de protejare a mediului, iar ulterior vor participa la un concurs de proiecte privind protecţia mediului.

Premiile din cadrul concursului vor consta în participarea la tabere şcolare ce vor fi organizate ca recompensă conform proiectului aprobat. Proiectul are o valoare totală de 822.660 lei, din care 739.489 lei este valoare nerambursabilă şi este finanţată din fondul pentru mediu.

În partea a doua a proiectului se vor derula două acţiuni de ecologizare la care vor participa elevii voluntari din clasele V-VIII, acţiuni ce se vor desfăşura pe Faleza Dunării şi în Grădina publică.

„Întregul proiect este realizat pe bază de voluntariat, nici o persoană participantă nu va fi salarizată", a declarat Mircea Bivol, preşedintele asociaţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite