Poveste emoţionantă. O mamă extraordinară a transformat suferinţa ei în bucurie pentru 14 copii cu handicap FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Mihalache (36 ani) din Lieşti are o poveste cu totul specială. Mamă a doi copii născuţi cu deficienţe, Mihaela a decis că resemnarea nu este o soluţie şi că trebuie să lupte. Nu doar pentru copiii ei, ci şi pentru alţi copii aflaţi în dificultate. Ca urmare, ea a înfiinţat,  în satul în care locuieşte, un centru de zi pentru sprijinirea copiilor cu handicap psihic sau fizic.

„Am realizat că trebuie să fac mai mult pentru copiii mei şi pentru ceilalţi copii bolnavi din sat. Aşa s-a născut ideea acestui proiect", spune Mihaela, care lucrează ca voluntar, zi de zi, în centru.

Noroc şi cu primarul

Centrul de zi de la Lieşti - unde sunt îngrijiţi 14 copii cu deficienţe - nu ar fi fost posibil fără sprijinul inimosului primar Iulian Boţ. „Doamna Mihaela mi-a cerut ajutorul, iar eu nu am putut să rămân indiferent la o astfel de iniţiativă pornită din inimă. Am pus la dispoziţia copiilor un spaţiu adecvat, cu mobilierul necesar şi pentru care plătim utilităţile de la bugetul local", ne-a declarat primarul.

image

Mihaela Mihalache şi primarul Iulian Boţ

Fundaţia „Inimă de Copil" este o altă componentă esenţială a acestui proiect extraordinar, dat fiind că asigură personalul specializat pentru a lucra cu copiii cu deficienţe. Micuţii sunt atraşi în activităţi specifice, în funcţie de problemele pe care le are fiecare. Ei beneficiază de recuperare prin kinetoterapie şi masaj, activităţi de dezvoltare a abilităţilor de autocontrol, de abilitare manuală, organizarea şi formarea autonomiei personale.

image

„Mereu avem nevoie de bani"

Principala problemă a centrului este, în acest moment, finanţarea cheltuielilor de funcţionare. Copii au nevoie de rechizite, de manuale speciale, de suplimente nutritive, iar toate acestea costă.

Cum totul se bazează pe donaţii, iar criza îşi face făcută simţită prezenţa, din păcate, şi în privinţa numărului de acte de caritate, lucrurile sunt departe de fi idilice la centrul de zi din Lieşti. Fiecare zi este o nouă încercare pentru cei de aici.

Însă Mihaela Mihalache nu se lasă învinsă: „Vreau ca acest centru să funcţioneze cât mai mult timp. Aceşti copii chiar au nevoie de ajutorul nostru, iar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a-l menţine funcţional. Nu putem să le ucidem speranţa".

image

Premiu pentru iniţiatoare

Entuziamul şi dedicarea Mihaelei Mihalache, iniţiatoarea acestui proiect demn de toată lauda, au fost recunoscute public în cursul anului trecut. Ea a primit o diplomă specială la Gala Premiilor Participării Publice, trofeu cu care se mândreşte foarte mult. „Mă bucur că mi s-a recunoscut munca, dar cel mai mult mă bucur că aceşti copii primesc o şansă la un trai normal", a mai spus Mihaela.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite