Poluare pe Dunăre la Galaţi. Comisarii de Mediu caută sursa petelor de petrol de pe fluviu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poluare pe Dunăre. Foto: Arhivă
Poluare pe Dunăre. Foto: Arhivă

Problemele au început la sfârşitul săptămânii trecute, dar autorităţile de Mediu au păstrat tăcerea asupra fenomenului. Deocamdată nu a fost identificat vinovatul, iar cercul suspecţilor include mai multe nave străine aflate în Portul Bazinul Nou.

Sesizarea că pe Dunăre curge mizerie a fost făcută la Garda de Mediu duminică, dar comisarii eu plecat în control de-abia luni, prilej cu care aflat că problemele au început de joi. Sursa poluării, cel mai probabil mizerie de santină, nu a fost nici acum identificată.

Comisarii de Mediu bănuiesc că deversarea ar putea proveni de la cele trei nave străine (sub pavilion turcesc) care încarcă fier vechi în Port Bazinul Nou. "Cel mai probabil, echipajul uneia dintre nave a spălat santina şi a evacuat în Dunăre apa murdară, cu reziduuri de combustibil, ulei şi hidrocarburi", a declarat Mihai Turcu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi.

Poluatorul riscă, dacă va fi găsit, o amendă foarte mare şi chiar dosar penal, dacă se dovedeşte că poluarea este intenţionată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite