Preşedintele Patronatului IMM-urilor acuză poliţiştii locali că, „în loc să se ocupe de borfaşi şi violatori, au o pasiune deosebită pentru agenţii economici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Filimon spune că, „în baza unei legi strâmbe", atribuţiile Poliţiei Locale se suprapun cu cele ale Agenţiei de Mediu, Gărzii de Mediu, Inspecţiei în Construcţii, Poliţiei Economice şi Gărzii Financiare, motiv pentru care propune ironic desfiinţarea acestor instituţii.

La şedinţa Comisiei de Dialog Social, desfăşurată miercuri 23 noiembrie, la sediul Prefecturii, Marian Filimon, preşedintele Patronatului pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, le-a cerut reprezentanţilor Guvernului în teritoriu să comunice Executivului „o situaţie anormală cu care confruntă mediul economic în urma aprobării Legii Poliţiei Locale".

Filimon a spus că din punctul de vedere al PIMM, respectiva lege include o serie de prevederi, care, în opinia oamenilor de afaceri pe care îi reprezintă „au fost votate cu prea mare uşurinţă"

„Poliţia locală a preluat o sumă întreagă de persoane, care nu se pot regăsi ca pregătire profesională în ceea ce înseamnă Poliţia în România. În afară de asta, li s-au dat nişte atribuţii care se suprapun cu cele ale altor instituţii ale statului. Poliţiştii locali controlează agenţii economici dacă au autorizaţii de funcţionare, de mediu, de urbanism, acord pentru firmă, contracte pentru utilităţi, pentru gunoi, facturi de marfă. Au o pasiune pentru agenţii economici, de nu vă puteţi imagina!", a afirmat preşedintele PIMM Galaţi.

Din punctul de vedere al acestuia, competenţele poliţiştilor locali ar fi trebuit „calate" pe „probleme majore", precum combaterea infracţionalităţii care ţine de ordinea publică.

„În loc să se ocupe de tâlhării, hoţii, să prindă borfaşi, violatori, ei au acum o pasiune deosebită pentru agenţii economici! Îmi asum răspunderea pentru ceea ce spun, au această pasiune şi din alte considerente, iar concluziile le trageţi dumneavoastră. Amenda pentru agenţii economici este la ordinea zilei. Din cauza unei legi strâmbe, credem că nu mai merită să fii om de faceri în Galaţi!", le-a declarat reprezentanţilor autorităţilor statului Marian Filimon.

În acelaşi context, preşedintele PIMM i-a făcut o propunere originală subprefectului Ovidiu Tudorache:

„Eu propun să desfiinţăm Agenţia de Mediu şi Garda de Mediu, să desfiinţăm Inspecţia în Construcţii, Poliţia Economică şi Garda Financiară, că doar avem Poliţia Locală care se ocupă de toate astea. Noi spunem că această lege strâmbă trebuie regândită. Am ajuns să ne controleze toţi. O sa mergem în Bulgaria să facem afaceri"

Drept răspuns, subprefectul a spus că va solicita un raport de la Poliţia Locală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite