Un poliţist şi-a omorât vecinul cu un pumn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un conflict mai vechi dintre cei doi bărbaţi s-a terminat aseară cu moartea unuia dintre ei. Costache Talabă, în vârstă de 67 de ani, a fost omorât, cu un singur pumn, de către agentul de poliţie Cătălin Colea.

Incidentul a avut loc în scara blocului în care locuiau cei doi. Scandalul a pornit în momentul în care poliţistul se îndrepta spre casă cu fiica sa, iar Costache Talabă, bărbatul de 67 de ani, care discuta cu fiul lui, ar fi înjurat fata.


De aici şi până la bătaie nu a fost decât un pas. La un moment dat, poliţistul l-a lovit pe bătrân, care a căzut şi care s-a lovit la cap. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă a transportat victima la spital, iar după două zile petrecute în secţia de Reanimare aceasta a murit.


„Un caz stupid. O moarte pentru nimic. Un bărbat internat cu traumatism cranio-cerebral a murit azi noapte. Iată că un pumn a însemnat moartea în acest caz"
, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.


Vecinii sunt terorizaţi
Toţi locatarii blocului ies din case cu frică ca nu cumva să dea nas în nas cu unul dintre cei doi membri ai familiei Talabă. Ambii sunt cunoscuţi ca fiind extrem de violenţi.
„Odată s-a luat de fata mea. I-am zis soţului să vorbească cu el. Când l-a întrebat ce are cu noi a fost bătut. Mi-e şi frică să las fata să iasă singură din casă. Sunt nebuni. Se bat de câte ori au ocazia. Îşi bat soţiile", spune Cornelia Pasăre, una dintre vecine.
Poliţistul Cătălin Colea, din cadrul IJP Galaţi, este în momentul de faţă anchetat de procurorii gălăţeni.

Atât socrul poliţistului cât şi fiul bătrânului omorât dau vina unii pe alţii. Cei doi îşi acuză familiile reciproc în privinţa acestui conflict.
„Cătălin s-a apărat. De fiecare dată vecinii de la etajul unu sar la bătaie. Nu ştiu ce se va întâmpla mai departe", spune Ion Bleonţ, socrul poliţistului.
„Sunt nişte nebuni. Mi-au omorât tatăl", spune în replică şi Ovidiu Talabă, fiul victimei.


Cazul a fost preluat de procurorii criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, iar tânărul poliţist riscă să fie acuzat de lovituri cauzatoare de moarte.
„Pe fondul unui conflict spontan dintre cei trei, bătrânul a căzut şi s-a lovit la cap. Procurorii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care şi-a pierdut viaţa victima", spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.
Totodată, cei doi bărbaţi Talabă, tată şi fiu, sunt doi clienţi fideli ai poliţistilor de Secţia 3. Costache Talabă, de 67 de ani, are trei sancţiuni pe numele său, iar fiul lui, Ovidiu Talabă, are trei dosare penale şi 16 sancţiuni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite