Reguli noi, mai severe, pentru comerţul cu artificii şi pocnitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comerţul cu produse pirotehnice fabricate în China este extrem de profitabil
Comerţul cu produse pirotehnice fabricate în China este extrem de profitabil

Pentru că se apropie Sărbătorile de iarnă, şi odată cu ele, coşmarul gălăţenilor care trebuie să îndure obiceiul oriental al pocnitului cu praf de puşcă, înlocuitor al tradiţionalului bici, autorităţile au luat o serie de măsuri.

Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, a informat că, în cursul acestui an, au fost modificate şi completate prevederile legale privind comercializarea articolelor pirotehnice folosite cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

„Comercializarea produselor pirotehnice din categoria celor destinate utilizării cuprilejuri festive se poate face numai în baza autorizaţiei eliberate de ITM şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi. Persoanele fizice care doresc să solicite autorizare pentru acest tip de comerţ trebuie să depună cererile şi restul documentelor prevăzute de lege, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi", a informat Ionel Petrea

Şeful ITM a mai spus că, potrivit modificărilor legislaţiei, se impune respectarea anumitor condiţii.

„Facem precizarea că vor fi avizate pentru vânzarea de articole pirotehnice doar spaţiile comerciale care îndeplinesc întocmai cerinţele legii", a precizat şeful ITM.

Ionel Petrea a mai declarat că solicitanţii trebuie să se adreseze din timp autorităţilor pentru că aprobarea cererilor pentru comeţul cu produse pirotehnice durează până la 30 de zile

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite