Modernizarea Parcului Rizer aşteaptă ieşirea la pensie a primarului Dumitru Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă s-ar fi lucrat toată vara, aşa cum era planificat, terenul din faţa Spitalului Militar ar fi început să semene a parc. Foto Cosmin Costache
Dacă s-ar fi lucrat toată vara, aşa cum era planificat, terenul din faţa Spitalului Militar ar fi început să semene a parc. Foto Cosmin Costache

A trecut aproape o lună de când edilul-şef a anunţat începerea lucrărilor de amenajare a terenului viran din faţa Spitalului Militar, dar nici vorbă de şantier. De fapt, pentru refacerea Parcului Rizer, ar fi trebuit să se lucreze încă din luna mai.

Vreme de două mandate, primarul Dumitru Nicolae le-a tot promis gălăţenilor că va transforma fostul parc Rizer - demult abandonat de edili şi ajuns teren viran - într-un modern şi civilizat loc de promenadă. Şi când chiar nu mai credeam că această intenţie poate depăşi stadiul de angajament electoral, surpriză, la data de 7 septembrie, primarul anunţa într-o conferinţă de presă că:

„De mâine (8 septembrie n.n.) vor începe lucrările la Parcul Rizer şi vor fi gata până la sfârşitul mandatului meu. Va fi un parc frumos cu un iaz, cu loc de joacă pentru copii şi, în premieră pentru Galaţi, loc de joacă pentru câini. "

Căt despre costurile lucrării, edilul a precizat că se ridică la 4.717.000 lei cu TVA, licitaţia pentru amenajarea parcului fiind câştigată de SC Palegrini SRL.

Se „grăbesc încet" !

La aproape o lună de la acea declaraţie a primarului, trecând prin apropierea „parcului" am regăsit terenul viran exact aşa cum il ştiam de ani zile, urâţind zona din faţa impunătoarei clădiri-monument istoric a Spitalului Militar.

Totuşi, pe o ditamai placarda frumos colorată, montată lângă ruinele unui gard din beton, pe care cu litere de-o şchioapă scrie Regio (Programul Regional Operaţional), informează trecătorii că modernizarea parcului a început (de fapt, ar fi trebuit să înceapă !) la data de 11.05.20011, cu aproape jumătate de an în urmă (!) şi că va fi gata anul viitor, tot în luna mai.

Pe placardă mai scrie că valoarea proiectului este de 10.441.084 lei şi nu de 4.717.000 lei, cum s-a spus în conferinţa de presă.

Dincolo de această inadvertenţă, care poate că o fi având şi ea tâlcul ei, ceea ce se cuvine remarcat este că, într-o lună (de fapt aproape şase, după informaţiile inscripţionate pe placardă), tot ce s-a „lucrat" în Parcul Rizer este împrejmuirea unei porţiuni din mijlocul acestuia, cu o bandă semnalizatoare din polietilenă legată de câţiva ţăruşi.

Poate într-o altă viaţă

Pentru întârzierea începerii lucrărilor, Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei, are o singură explicaţie:"În prealabil, a fost necesară predarea amplasamentului".  Complicată trebuie să fie o asemenea operaţiune dacă a durat o lună !

Iată de ce localnicii din zonă şi trecătorii se declară sceptici şi nu cred că parcul va ajunge curând să rivalizeze cu Grădina Publică. Cel puţin, nu în mandatul actualului edil şef.

„Prin 1956, aici era o frumuseţe de parc. Avea şi cinematograf de vară în mijloc. L-au demolat în urmă cu doi ani ca să facă un muzeu şi pe marginile lui, alei cu copaci şi bănci. Dar de atunci, nu s-a mai mişcat nimic. Poate doar peste 20 de ani să fie gata. Eu sigur nu mai apuc să mă plimb pe aleile alea, daramite să vizitez muzeul !" crede Matrona Lovin, de 86 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite