FOTOGALERIE / Ninsoarea şi nesimţirea au provocat blocaje în trafic pe străzile din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic infernal pe strada Brăilei
Trafic infernal pe strada Brăilei

Momente de calvar în trafic chiar şi pe străzile principale din oraş. Ninsoarea, întârzierea cu care au ieşit pe străzi utilajele de deszăpezire, raritatea cu care au putut fi văzuţi pe străzi poliţiştii comunitari de la „rutieră", plus nesimţirea şi aroganţa multor şoferi, toate la un loc au dus la probleme serioase în trafic şi nervi pe măsură pentru şoferi.

GALERIE FOTO AICI

La miezul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 24.00, pe străzile oraşului nu se vedea nicio urmă de trecere a vreunui utilaj cu lamă sau care să împrăştie material antiderapant. Chiar şi strada Brăilei, de regulă prima pe care se intervine, era abandonată viscolului. Târziu, spre dimineaţă, s-a trecut la lucru, tardiv pentru a se putea circula acceptabil.

Cel mai mult au avut de tras şoferii de pe troleibuze. Mulţi şoferi nu s-au sinchisit să se gândească şi la ceilalţi participanţi la trafic şi au staţionat pe banda unu, plecând de la maşini. Cu luminile de avarie aprinse ca scuză pentru altfel de avarii pe care le au, reale şi mult mai serioase, pe la mansardă.

Şoferii de pe troleibuze nu au avut de ales şi fie au oprit, aşteptând să plece maşinile din faţa lor, fie au încercat să le depăşească, dar s-au îndepărtat şi le-au sărit „andrelele" de pe fire. Urmarea? Blocaje repetate, de zeci de minute aproape fiecare. Reacţie în lanţ pentru că şi restul maşinilor nu au mai putut să treacă de mijloacele de transport în comun. „Au fost probleme din cauza şoferilor care nu înţeleg să nu îşi mai parcheze maşinile pe prima bandă de circulaţie. Fac un apel prin intermediul dumneavoastră să renunţe la aceste practici pentru că troleele nu mai pot trece sau o fac cu dificultate. Am avut multe blocaje, cam de câte 20 de minute, în medie", ne-a declarat directorul SC Transurb, Genica Totolici.

Poliţiştii comunitari, scumpi la vedere

Cu siguranţă altfel ar fi putut stat lucrurile dacă cei care parcau pe banda unu ar fi fost întâmpinaţi de cei de la Poliţia Comunitară Rutieră. Zona cu cele mai multe probleme cu astfel de maşini, strada Brăilei, în special de la Rondou şi până la Tribunal, este în zilele normale plină de patrule ale comunitarilor. Pe ger, însă, scumpi la vedere. Marţi, până la ora 15.00, exact când era mai multă nevoie de ei, poliţiştii comunitari nu au fost văzuţi deloc în zona respectivă.

„Toate echipajele sunt pe străzi, dar nu putem acoperi tot oraşul. Am avut mai mult de furcă în special în Micro 39 şi cu blocajele de pe strada Oţelarilor", a explicat Cristian Gâscă, şeful Poliţiei Comunitare.

Cod galben prelungit

Este posibil ca situaţia să se înrăutăţească zilele următoare întrucât ninsorile vor continua. Codul galben, anunţat de Administraţia Naţională de Meteorologie până mâine la ora 6.00, a fost prelungit până la ora 14.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite