Frigul din apartamente a ucis zece gălăţeni bolnavi, doar în ultimele două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La fel ca pe vremea comunismului, gălăţenii înfriguraţi stau în casă îmbrăcaţi cu paltoanele
La fel ca pe vremea comunismului, gălăţenii înfriguraţi stau în casă îmbrăcaţi cu paltoanele

Cu toate că afară sunt temperaturi de iarnă, în locuinţele racordate la reţeaua de termoficare, încă neîncălzite, bolnavii mor cu zile. Ar fi cazul ca autorităţile să ia măsuri ! Asta dacă mai ţin la pretenţia apartenenţei noastre la civilizaţia europeană !

Frigul din locuinţele racordate la reţeaua publică de termoficare le pune la încercare sănătatea chiar şi celor mai rezistenţi gălăţeni, darămite bolnavilor cronic, copiilor şi vârstnicilor.

Că nu este o speculaţie stau mărturie cele zece decese, înregistrate de vineri şi până duminică seara, despre care dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) afirmă că sunt legate de frigul din apartamente.

„Echipajele Ambulanţei au constatat decesul acestor persoane, bolnavi-cronic, în locuinţele acestora. Au fost cu precădere bolnavi cu afecţiuni cardio-vasculare, dar şi un bolnav de cancer şi unul cu diabet, ale căror suferinţe s-au agravat din cauza disconfortului termic" ne-a declarat dr. Polinschi

Referindu-se la unul dintre aceste cazuri cu final tragic directorul SJA a mai spus:

„Una dintre solicitări a fost pentru o femeie în vârstă de 64 de ani, care a făcut un accident vascular cerebral şi a decedat. Frigul produce vasoconstricţie (vasele de sânge îşi micşorează diametrul n.n.) şi creşte vâscozitatea sângelui fiind favorizată producerea accidentului vascular şi nu numai. În general, frigul agravează suferinţele bolnavilor cardiaci".

Culmea este că doar frigul din locuinţe a ucis, nu şi cel de afară.

„Până în prezent nu s-a înregistrat niciun deces prin hipotermie însă şi săptămâna trecută am mai constatat două decese ale unor bolnavi-cronic care locuiau în frig", a mai precizat dr. Polinschi.

În mod normal, la mijlocul lunii octombrie - după ce au fost, nu doar trei nopţi cu temperaturi exterioare sub 10 grade Celsius, cum prevede legea, ci mult mai multe - caloriferele din locuinţele cu încălzire centrală ar trebui să fie măcar călduţe. Pentru nopţile care urmează sunt anunţate temperaturi negative.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite