Galaţi: Primăria investeşte 6,4 milioane de lei pentru modernizarea străzii Basarabiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent strada Basarabiei, mai exact tronsonul cuprins între străzile Traian şi Mihai Bravu, are un aspect inestetic, suprafaţa de rulare este defectuoasă şi prezintă denivelări pronunţate, ceea ce face ca traficul să nu se poată desfăşura în condiţii normale.

Strada este una dintre cele mai importante ale oraşului, care suportă traficul greu şi transportul în comun cu tramvaiul pe direcţia Port - Şantierul Naval - platforma Combinatului.

Din punct de vedere al reţelor edilitare, pe acest tronson s-a înlocuit colectorul de canalizare şi branşamentele aferente prin programul ISPA. A mai rămas de reabilitat reţeaua de apă Fd 500 care este foarte veche.

Prin proiect se  prevede înlocuirea conductei de apă existentă sub platforma liniei de  tramvai, modernizarea platformei liniei de tramvai, inclusiv reţeaua de contact prin inlocuirea căilor de rulare actuale (şină tip Tv uzată) cu căi  cu şina nouă tip Ri 60N/900A montată pe traverse din beton, izolată, precum şi înlocuire traversare reţea termică de la SC 112.

Valoarea investiţiei se ridică la  6.481.407 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare este de 24 de luni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite