Miliardarul Cornel Mangalea este din nou executat de Fisc în contul datoriilor la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Mangalea
Corneliu Mangalea

Firma Metal Grup Industrie SRL Galaţi, care aparţine omului de afaceri Corneliu Mangalea, este executată silit de Direcţia de Finanţe, în contul datoriilor neplătite către bugetul de stat.

Pe 28 octombrie, Fiscul va încerca să vândă, cu circa 140.000 de lei, un teren de 684 de metri pătraţi pe care firma îl are pe strada Războieni. Proprietatea este însă sub sechestru judiciar, la solicitarea firmelor Thyssen Krupp şi Port Bazinul Nou.

Mangalea are dificultăţi financiare foarte serioase în ultima vreme. Firma Mehid (fosta întreprindere deechipamente hidraulice) este, practic, o ruină, majoritatea construcţiilor fiin fie demolate, fie devastate. De asemenea, firma Elnav (fosta fabrică de elice navale) are datorii uriaşe.

În acelaşi timp, omul de afaceri este şi cercetat penal!

Fiscul a descoperit că timp de ani de zile, o parte dintre firmele patronate de acestea nu au mai virat în la bugetul de stat impozitele şi contribuţiile care se reţin la sursă, respectiv cele la fondul de pensii, sănătate şi şomaj.

Astfel, anchetatorii au stabilit că lui Mangalea nu i-au trebuit mai mult de o societate, respectiv Metaltrade, şi de un an de zile pentru a face o gaură în bugetul de stat de aproape 700.000 de lei.

„În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, acesta nu a virat în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate de societate, aferente perioadei iulie 2009 -iunie 2010, în valoare totală de 697.923 lei", precizează comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite