Cod portocaliu de ger în aproape toată ţara. Temperaturi de -27 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis luni o avertizare de cod portocaliu de ger pentru cea mai mare parte a ţării, valabil până în 3 februarie. Galaţiul este printre judeţele viyate de scăderea şi mai drastică a temeperaturilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat luni că, în intervalul 30 ianuarie - 3 februarie, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Meteorologii avertizează că în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vântul va avea viteze ce vor atinge la rafală 40...50 km/h, accentuând senzaţia de frig.

Indicele de răcire IR, care reprezintă temperatura resimţită, va coborî sub pragul critic de -32 de unităţi. O scădere a nivelului la -32 de unităţi impune aplicarea Ordonanţei de Urgenţă privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

Se menţine cod galben pentru Crişana şi Banat, unde vremea va fi geroasă în cursul nopţilor, când valorile termice vor coborî sub -10 grade.

Avertizarea de cod portocaliu şi galben este valabilă pentru intervalul 30 ianuarie - 3 februarie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite