Proiect legislativ/ O notă scăzută la purtare îi poate costa pe elevi 240 de lei, adică sistarea alocaţiei pe şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia este aspru criticată de liderul FEN, Constantin Ciosu, convins că nu aşa se va descuraja chiulul de la şcoală.

Preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu critică dur decizia ministrului Muncii, Ioan Botiş, de a condiţiona acordarea alocaţiei de sprijin familial de nota nivelul notei la purtare, încercând astfel să încurajeze frecventarea cursurilor.

Acesta îşi justifică supărarea prin faptul că nota la purtare nu se scade doar pentru numărul mare de absenţe din dreptul unui elev, ci şi pentru alte fapte legate de comportamentul elevului.

„Nota la purtare crează efecte pe parcursulul unui semestru întreg. De ce să fie afectat preţ de 6-7 luni un copil care - să zicem că a avut o ieşire într-o zi şi a spart o tablă sau a rupt un scaun - dar în restul perioadei este un tip ok? El oricum este obligat să plătească pagubele şi se alege şi cu nota scăzută la purtare. Dacă îi luăm şi alocaţia, atunci chiar sună descurajant", explică liderul sindical.

Ciosu spune că această „sancţiune" ar trebui aplicată exclusiv celor care fug de şcoală.

„Deja există stipulat în regulamente că la 10 absenţe la un singur obiect şi la 41 de absenţe în general, elevul poate fi exmatriculat. Aici s-ar putea aplica şi sancţiunea cu sistarea alocaţiei, dar care să fie pentru o lună sau două", mai spune preşedintele FEN.

Mai în glumă, mai în serios el spune că propunerea legislativă venită de la ministrul Botiş ar trebui aplicată şi în cazul parlamentarilor care dorm în plen sau în cazul angajaţilor din Guvern care „ard gazul" degeaba.

„Mă surprinde faptul că ministrul educaţiei nu a luat atitudine vizavi de această propunere", a adăugat Ciosu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite