Lansare de navă, cu emoţii, la Şantierul Naval Damen Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajunsă în apă, nava s-a înclinat mai mult decât era de aşteptat Foto Bogdan Dimofte
Ajunsă în apă, nava s-a înclinat mai mult decât era de aşteptat Foto Bogdan Dimofte

Din cauza nivelului scăzut al Dunării, odată ajunsă în apă, „Ngola Kiluange" s-a înclinat periculos. Spre uşurarea celor prezenţi, după câteva clipe, a revenit la poziţia de echilibru şi a început să plutească.

La Şantierul Naval Damen Galaţi, a fost lansată, vineri 9 decembrie, nava de pescuit, inspecţie şi supraveghere „Ngola Kiluange" construită pentru Ministerul Agriculturii Dezvoltării Rurale şi Pescuitului din Angola.

După cuvântarea rostită de consulul Angolei în Olanda, în calitate de „naşă" , doamna Victoria Barros Neto, ministrul angolez al Agriculturii Dezvoltării Rurale şi Pescuitului, a spart de bordaj tradiţionala sticlă de şampanie pentru botezul navei.

A urmat comanda pentru tăierea parâmelor, dar, timp de câteva secunde, sania de lansare nu s-a clintit după care a început să alunece cu o viteză din ce în ce mai mare. Ajunsă în apă, nava s-a înclinat periculos tăindu-le respiraţia oficialilor şi sutelor de muncitori care asistau la festivitate. Din fericire „Hgola Kiluange" nu s-a răsturnat şi a revenit în poziţia de echilibru începând să plutească.

Întrucât nivelul apelor Dunării este foarte scăzut, distanţa străbătută de navă alunecând pe planul înclinat al Calei de lansare a fost mai mare decât cea obişnuită, astfel explicându-se acceleraţia pe care a avut-o la contactul cu apa fluviului.

image

„Din cauza nivelui scăzut al Dunării", a explicat laconic Corina Pârvu, purtătorul de cuvânt al Şantierului Damen

image

Pentru efectuarea operaţiunilor de inspecţie costieră, nava „Ngola Kiluange" va fi dotată cu un sistem Monicap. Acest echipament ultramodern de supraveghere prin satelit le va permite autorităţilor angoleze să lupte mai eficient împotriva pescuitului ilegal.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite