Judecătorii au prelungit arestarea preventivă a membrilor clanului interlop Bua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la prima arestare a clanului Bua, în ianuarie 2010
Imagine de la prima arestare a clanului Bua, în ianuarie 2010

Aurel Bulgaru, Gheorghe Feraru, Culai Dobrică, Maximilian Bulgaru, Tonel Feraru, Mihalache Dobrică, Paris Feraru, Vasile Dobrică, Ionel Marin, Sicfrid Viorel Aniţei şi Nicu Ioniţă sunt acuzaţi de constitiirea de grup infracţional şi înşelăciune deosebit de gravă. Ei sunt în arest din ianuarie 2010.

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au consfinţit prelungirea cu încă 29 de zile a mandatelor de arestarea preventivă a celor 11 membri ai clanului interlop Bua. Aurel Bulgaru, Gheorghe Feraru, Culai Dobrică, Maximilian Bulgaru, Tonel Feraru, Mihalache Dobrică, Paris Feraru, Vasile Dobrică, Ionel Marin, Sicfrid Viorel Aniţei şi Nicu Ioniţă sunt trimişi în judecată de DIICOT Galaţi pentru constituirea unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Ei au încercat mai multe metode pentru a impresiona instanţa, în scopul de a obţine eliberarea din arest. După ce, la început, au formulat plângeri împotriva procurorilor care au realizat cercetarea penală şi au propus arestarea, în vară ei au schimbat strategia şi au făcut o vreme greva foamei. Ei susţineau că li se aplică un tratament discriminatoriu faţă de ceilalţi inculpaţi.

Procurorii îi acuză că au coordonat o reţea de escroci care a „ţepuit" mai multe bănci şi societăţi comerciale, cu sute de mii de euro. Interlopii foloseau actele de identitate ale unor oameni ai străzii, pe care îi obligau să le predea banii obţinuţi din credite, iar apoi îi forţau să plece din oraş. Este, în linii mari, metoda folosită de mult mai celebrul escroc Sergiu Băhăianu. Singura diferenţă este că, în cazul clanului Bua, nu s-a procedat la uciderea victimelor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite