EXCLUSIVITATE Fraţii Uşurelu, interlopii cocalari, erau legătura dintre mafia ţigărilor şi "piaţa neagră" din Galaţi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Uşurelu: Cornel - în prima plan; Ionuţ - în plan secund
Fraţii Uşurelu: Cornel - în prima plan; Ionuţ - în plan secund

Scandalul fabricii ilegale de ţigări, descoperită de oamenii legii în zona Tirighina (chiar lângă hotelul cu acelaşi nume), scoate la iveală legături dintre fabricanţii de ţigări şi lumea interlopă care controlează "piaţa neagră" din Galaţi. Fraţii Uşurelu erau veriga lipsă în acest scenariu.

Foarte interesant este rolul în această „piesă" al fraţilor Ionuţ şi Cornel Uşurelu. Surse din zona anchetei ne-au dezvăluit că Ionuţ (24 ani) a condus paza fabricii şi s-a ocupat de aprovizionarea cu alimente şi alte bunuri a muncitorilor care au fost sechestraţi în interior mai bine de doi luni (pentru a nu deconspira reţeaua). Tot el este cel care a supervizat preluarea tutunului vrac, adus pe calea apei din Bulgaria.

Mecanismul acestei aprovizionări pare halucinant. Tutunul era adus pe convoaie de barje, ascuns printre alte mărfuri, în pachete de circa un metru cub, bine sigilate în plastic. În zona Priza Dunării pachetele erau aruncate în Dunăre, de unde erau "pescuite" de oamenii coordonaţi de fraţii Uşurelu, care le duceau cu barca cu motor pe Siret, până la podul CFR de la Barboşi. Aici erau preluate de o dubă condusă de Vasile Carp şi duse la fabrică.

Cornel (26 ani) a fost şef peste distribuirea ţigărilor, având în vedere că avea conexiuni cu interlopii care controlează piaţa neagră din Galaţi..

Ei au fost ajutaţi în întreaga activitate infracţională de Vasile Carp, unul dintre oamenii de încredere ai lui Eugen Ciobotaru.

Fabrica de ţigări clandestină era situată chiar în faţa hotelului Tirighina

Fabrica ilegală de ţigări era chiar în faţa hotelului Tirighina

Viaţa celor doi fraţi Uşurelu este legată, de altfel, de lumea interlopă. Ei au fost cooptaţi în afacere tocmai pentru relaţiile pe care ei le aveau cu „piaţa neagră" din oraş.

Ambilor le place să pozeze în „şmecheri". Şi-au făcut inclusiv profiluri pe Facebook, în care au postat fotografii de genul „cocalar".

Aurel Uşurelu şi-a făcut chiar o fotografie cu pistolul la tâmplă, în vreme ce Ionuţ a pozat în uniformă de tip forţe speciale, după cum puteţi vedea din galeria foto alăturată.

Ionuţ Uşurelu, pozând în uniformă de anti-tero

De asemenea, celor doi fraţi le place să se laude şi cu conexiunile lor în lumea infractorilor din Galaţi. Printre prietenii lor din amintita reţea de socializare se numără şi Ion Ijdileanul, zis „Ţăranul", unul dintre cei mai periculoşi interlopi din România.

Cornel Uşurelu, pozând cu pistolul la tâmplă!

Demonstraţie de curaj de tip interlop.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite