Procesul pentru şantaj al interlopilor din clanul Corduneanu, amânat pentru a cincea oară consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Corduneanu este dus la procese cu mascaţii
Adrian Corduneanu este dus la procese cu mascaţii

Dosarul penal în care clanul Cordunenilor este judecat pentru şantaj a fost amânat din nou de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, pentru a cincea oară consecutiv. Noul termen este pe 6 ianuarie 2012. Procesul se judecă deja de şapte ani (din 2004) şi pare să fie fără de sfârşit.

Procesul în care Adrian Corduneanu (31 ani) - membru al unui clan interlop cu activităţi în Iaşi, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava şi Brăila - este judecat pentru un şantaj vechi din 2004 pare să fie fără de sfârşit.

Deşi au trecut cinci ani şi jumătate de la începerea anchetei penale şi cinci ani de la începerea procesului, magistraţii nu au reuşit să ajungă la o concluzie finală, iar amânările, strămutările, disjungerile şi conexările de dosare s-au succedat halucinant.

Ajuns la Curtea de Apel Galaţi, procesul a fost amânat la termenele din 3 octombrie şi 2 noiembrie şi are un nou termen pe 23 noiembrie 2011.

Adrian Corduneanu este în arest preventiv, dar nu în acest dosar, ci în unul pentru trafic de droguri, care se află pe rolul Curţii de Apel Cluj.

Tribunalul i-a condamnat

În 2010, magistraţii Tribunalului Galaţi l-au condamnat pe Adrian Corduneanu (31 de ani) la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Judecătorii au decis ca pentru aceeaşi infracţiune vărul tânărului, Iulian Bogdan (33 de ani) să fie condamnat la doi ani de închisoare cu executare. „Vom face apel", a spus scurt Ionel Nechita, avocatul celor doi.

Corduneanu şi vărul său au fost acuzat că în august 2004, ar fi şantajat doi afacerişti ieşeni, cerându-le bani. Potrivit procurorilor, cei doi interlopi i-ar fi cerut 1.000 de euro lui Costel Corduneanu, din Tomeşti pentru a-l lăsa în pace pentru că s-ar fi folosit de numele clanului Corduneanu.

Lui Nicolae Bălan, administrator al SC Interwood SRL, interlopii i-ar fi cerut 4.500 de euro ca să-l apere de un cămătar, deşi iniţial i-au cerut o sumă mai mare de bani pentru acesta. În timp ce erau cercetaţi în acest dosar membrii clanului Corduneanu ar fi ameninţat procurorul de caz şi nişte poliţişti. Ulterior magistratul care judeca dosarul s-a abţinut pentru că ar fi fost ameninţată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite