Colcăială de microbi pe pereţii şi mobilierul maternităţii Spitalului De Urgenţă Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Liviu Ghinea. Nou-născuţii din incubatoare au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii
Foto Liviu Ghinea. Nou-născuţii din incubatoare au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii

Analizele de laborator au confirmat riscul unor noi infecţii nozocomiale cu stafilococi, streptococi şi Klebsiella, germeni de spital multi rezistenţi la antibiotice. Dezinfecţia se impunea mai ales că Blocul de Naşteri nu a fost igienizat din anul 2002

În urma analizelor de laborator făcute la cererea epidemiologilor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică în secţiile Spitalului Clinic de Urgenţă, s-a constatat că, la Blocul de Naşteri şi la Neonatologie, încărcătura microbiană depăşeşte normele admise existând riscul producerii unor infecţii nosocomiale. Riscul era cu atât mai mare cu cât ameninţaţi erau nou-născuţi şi mamele acestora, precum şi gravidele care ar fi născut într-un mediu septic.

Germenii care s-au dezvoltat pe mediile de cultură însămânţate cu probe prelevate de pe pereţii şi mobilierul secţiei Neonatologie şi a maternităţii Spitalului Judeţean sunt diverse tulpini de stafilococ (inclusiv auriu), de streptococ şi Klebsiella. Microbi „de spital", multirezistenţi, căliţi în lupta cu nenumărate antibiotice, capabili să producă noi tragedii a căror prezenţă a fost confirmată şi în alte secţii ale spitalului.

Prin urmare, aşa cum v-am informat deja, ieri dimineaţă, din dispoziţia Direcţiei Judeţene de Sănătate cinci nou-născuţi asistaţi respirator în incubatoare au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, iar gravidele internate în aşteptarea naşterii, la Maternitatea „Buna Vestire".

În cadrul unei conferinţe de presă, prof. dr. Dorel Firescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă a afirmat că la Blocul de Naşteri nu s-a mai făcut o igienizare adecvată din anul 2002.

Medicul Liliana Docan, directorul maternităţii „Buna Vestire", instutuţia medicală la care au fost transferate gravidele internate la Spitalul Judeţean, a declarat că s-au făcut toate pregătirile necesare, iar personalul unităţii pe care o coordonează este pregătit ca, în decursul a 48 de ore, să asiste toate naşterile din judeţul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite