Astăzi începe Festivalul de film rus la Teatrul Muzical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci producţii cinematografice de referinţă vor fi proiectate în acest week-end la Festivalului de film rusesc.

În această seară, de la ora 19.00, organizatorii au pregătit filmul „Preotul" (2009), de Vladimir Hotinenko.

Pelicula se bazează pe materiale documentare şi este consacrat dramei vieţii oamenilor din teritoriile sovietice ocupate de fascişti. "Preotul" povesteşte despre reprezentanţii misiunii ortodoxe din Pskov, creată în anul 1941, când Germania fascistă a atacat URSS.

Sâmbătă, de la ora 15.00, va rula „Salonul 6", un film produs în 2009 de Karen Sahnazarov şi Alexandr Gornovski. Pelicula are la bază o nuvelă de-a lui Cehov și cazul real al unui administrator de azil a cărui fascinaţie pentru un pacient pe care-l crede profet duce la încarcerarea lui acolo.

Duminică sunt programate alte trei filme. De la ora 14.00, pe ecrane va rula "Steaua", un film realizat în urmă cu un deceniu de Nikolai Lebedev. De la ora 17.00, cinefilii pasionaţi de filme ruseşti pot viziona "Fiara mea dulce şi blândă", peliculă regizată în 1978 de Emil Loteanu. Filmul este o ecranizare după "Dramă la vânătoare" de Cehov.

În fine, ultimul film al zilei este programat pentru ora 19.30: "Cum am petrecut în vara asta". Produs anul trecut, filmul a primit "Ursul de argint" la Festivalul de la Berlin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite