GALAŢIUL ÎN IMAGINI Grădina Botanică, splendoare în toamnă GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădina Botanică, Foto:Bogdan Dimofte
Grădina Botanică, Foto:Bogdan Dimofte

Cotidianul «Adevărul», ediţia de Galaţi, continuă serialul «Galaţiul în imagini». În fiecare luni vă vom prezenta o zonă deosebită din oraş, aşa cum este ea surprinsă de fotoreporterii Adevărul.

Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Grădina Botanică din Galaţi reprezintă una dintre cele mai frumoase zone ale oraşului. Dincolo de latura strict tehnică, pe care o prezentăm mai jos, trebuie să vă mărturisim că orice secundă petrecută în incinta Grădinii este plină de spectacol. Mai ales acum, toamna, când copacii au îmbrăcat haine în culori incredibile, iar crizantemele au declanşat un adevărat festival de culoare.

GALERIE FOTO DE BOGDAN DIMOFTE

Grădina Botanică, Foto:Bogdan Dimofte

Istoric

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi s-a înfiinţat in 1956 ca instituţie de sine stătătoare, pe baza unei colecţii de geologie mineralogie privată.Ulterior, activitatea lui a devenit tot mai complexă, înglobând o grădină botanică, un acvariu, un planetariu, o grădină zoologică, precum şi mai multe spaţii expoziţionale şi colecţii din toate domeniile biologiei, zoologiei şi mineralogiei.

Ce poţi vedea

Grădina botanică prezinta, pe secţiuni, Flora globului, Flora României, Flora ornamentală + rozarium, Flora utilitară.

Acvariul are ca tematică ihtiofauna rară şi foarte rară din bazinul hidrologic al Dunării, fauna Mării Mediterane şi peşti exotici.

Patrimoniul muzeului are pste 60. 000 piese ştiintifice ordonate pe colecţii: geologie mineralogie, malacologie, entomologie, ihtiologie, ornitologie, mamalogie.

Grădina zoologică este situată la 17 km N-V de Galaţi, într-o padure rezervatie ştiinţifică. Tematica: Păsări şi mamifere rare şi foarte rare din Eurasia.

Program de vizitare

9:00 - 17:00 (miercuri-duminică)

Tarife bilete

6 lei - adulţii
1,5 lei - copiii peste 5 ani, elevii, studenţii
gratuit: copiii sub 5 ani, persoanele cu dizabilităţi

Pentru Planetariu şi Observator astronomic

5 lei - adulţii
3 lei - copiii peste 5 ani, elevii, studenţii
3 lei - bilet cu preţ unic, indiferent de categoria de vârstă, pentru observaţiile astronomice nocturne, organizate cu ocazii speciale (eclipse de lună, Perseidele, etc.).

În timpul programului obişnuit de vizitare, accesul în cadrul Observatorului astronomic se face pe bază de bilet gratuit.

Date de contact

Str. Regiment 11 - Siret, nr. 6A, cod. 800340, Galaţi, România. Tel.: 0236.411.898; Fax: 0236.414.475
e-mail: contact@cmsngl.ro

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite