Atentat la cilivilizaţie. Ţiganii distrug cu ranga noile containere pentru colectarea selectivă a gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Instalate de-abia de două luni, noile containere de colectare selectivă a gunoiului menajer din Galaţi au început deja să fie distruse. De vină sunt ţiganii care adună fier vechi şi pet-uri, care au descoperit „mina de aur" din containerele speciale.

Fără prea multe emoţii sau precauţii, romii au pus mâna pe răngi şi au rupt sistemele de închidere, pentru a-şi însuşi, fără prea mult efort, deşeurile gata selectate.

Din păcate nu avem cum să asigurăm paza la fiecare punct de colectare selectivă. De aceea mai apar probleme cu cei care umblă după bidoane de plastic", a declarat Ion Ionescu, directorul Ecosal SA, compania publică de salubrizare a oraşului.

Cele mai mari probleme sunt în cartierele Mazepa, Micro 39 şi Micro 40, acolo unde scormonitorii prin gunoaie par să fie foarte activi.

Container de gunoi distrus în Galaţi

Locuitorii din cartierele cu containerele devastate sunt foarte nemulţumiţi de situaţie. „Până să fie puse aceste pubele, ţiganii răsturnau containerele şi împrăştiau gunoiul peste tot. Acuma distrug şi pubelele. Trebuie luate măsuri cu aceşti vandali, pentru că ne-a săturat de ei!", ne-a spus Maria Coman (68 ani), care locuieşte în Mazepa 2.

Autorităţile locale spun că au primit mai multe sesizări legate de noile pubele şi că în perioada următoare se vor lua măsuri drastice. „Voi cere Poliţiei Comunitare să identifice persoanele care distrug bunurile publice. Aceşti oameni trebui pedepsiţi, pentru că altfel nu o să avem niciodată un oraş curat şi civilizat", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

În cazul în care vor fi prinşi, cei care fac praf pubelele ecologice riscă amenzi de până la 1.000 de lei şi chiar să se aleagă cu dosare penale pentru „distrugere".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite