Banii alocaţi pentru deszăpezirea străzilor din Galaţi sunt pe sfârşite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deszăpezire pe bulevardul Brăilei
Deszăpezire pe bulevardul Brăilei

Viceprimarul ne asigură însă că nu vor fi probleme şi că deszăpezirea continuă, în prezent, lucrându-se pe trotuare. Pentru această acţiune bugetul alocat este de 800.000 de lei, din care s-au cheltuit deja 768.000 de lei.

„În pofida unor condiţii meteorologice deosebite, care au dus inclusiv la blocarea tuturor ieşirilor din municipiu, circulaţia în oraşul Galaţi s-a desfăşurat în condiţii bune", consideră Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi .

Conform edilului, în această iarnă, pe străzile din Galaţi s-a intervenit pentru deszăpezire cu 58 utilaje şi au fost folosite în total 1.487 de tone de sare. Serviciul public Ecosal mai are pe stoc 360 de tone de sare, dar se aşteaptă sosirea unui nou transport pentru completarea stocurilor

„Costurile deszăpezirii se ridică până în prezent la aproximativ 768.000 lei.
Prioritatea noastră ste curăţarea marilor artere şi abia apoi intervenim şi pe străduţele din cartiere, dar, este imposibil ca străduţele să arate precum marile bulevarde. În Galaţi sunt 425 de străzi a căror suprafaţă totală însumează 3.300.000 mp, adică echivalentul a 1.000 de kilometri de bandă carosabilă", a precizat Ciumacenco.

Viceprimarul a mai spus că a început şi deszăzirea trotuarelor.

„La ora actuală, în prezent în această activitate sunt implicate 81 de persoane, două autosărăriţe, un buldoexcavator, o autobasculantă şi un încărcător frontal. În Galaţi asunt 900.000 de metri pătraţi de trotuar", a mai informat Ciumacenco.

Edilul precizează că deszăpezirea a costat până acum 798.000 de lei, adică aproape 180.000 de euro.

„Cred că nu vor fi probleme şi nu vom depăşi bugetul alocat, de 800.000 de lei", a precizat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Fireşte asta numai dacă iarna se va îmblânzi (şi nu prea dă semne) căci altminteri este posibil să se reedizeze situaţia din 2010, când, pentru deszăpezire s-au cheltuit 1.500.000 lei.

aproximativ opt miliarde de lei vechi. „Cred că nu vor fi probleme şi nu vom depăşi bugetul alocat", a precizat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.
În această iarnă, pe străzile Galaţiului au acţionat 58 de utilaje şi s-au folosit 1.487,19 tone de material antiderapant. Ecosalul mai are pe stoc 360 de tone de sare, dar urmează să vină cantităţi suplimentare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite