Avarii în lanţ, din cauza gerului, la branşamentele reţelei de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza gerului, conductele branşamentelor vechi şi neizolate se sparg
Din cauza gerului, conductele branşamentelor vechi şi neizolate se sparg

Conducerea SC Apă-Canal dă asigurări că dispune de rezerve suficiente de apă pănă la remedierea unui eventual nou blocaj din cauza gheţii la Priza Dunării. În schimb, a fost nevoită să dubleze numărul echipelor de intervenţie care nu mai fac faţă solicitărilor.

După ce la prima repriză de ger de săptămâna trecută, gălăţenii au rămas fără apă de băut din cauza gheţii care a blocat sorburile pompelor de la Priza Dunării, noul val de frig, parcă şi mai aspru decat precedentul, a dat naştere temerilor că neplăcuta surpriză de rândul trecut s-ar putea repeta.

Inginerul Niţă Podaru, directorul tehnic-producţie de la Sc Apă-Canal susţine că aceste temeri nu sunt pe deplin justificate.

„Din punctul de vedere al SC Apă-Canal, au fost luate toate măsurile de prevedere necesare, în sensul că am completat rezerva de apă până la 32.000 de metri cubi. La începutul săptămânii trecute, din cauza viscolului, au rămas fara energie electrică pompele de la Vadu Roşca şi Salcia motiv pentru care am suplinit deficitul de apă de adâncime, cu apă de Dunăre din rezerva de la Uzina 2. Între timp însă, situaţia s-a remediat şi rezerva a fost refăcută. Dacă şi ArcelorMittal Galaţi va lua măsurile necesare la Priza Dunării şi va putea asigura necesarul de apă brută, nu vor fi probleme nici în continuare", a declarat Niţă Podaru.

În schimb, potrivit aceleiaşi surse, din cauza gerului a crescut foarte mult mult numărul avariilor la branşamentele individuale la reţeaua de distribuie a apei potabile.

„Pentru că proprietarii acestor branşamente nu au luat măsuri pentru a le proteja de îngheţ, se produc foarte multe avarii în special la case. Am fost nevoiţi să dublăm numărul echipelor de intervenţie şi chiar şi aşa cei 22 de angajaţi abia mai fac faţă solicitărilor. Avertizăm proprietarii branşamentelor individuale să ia măsuri pentru izolarea acestora", a mai spus Niţă Podaru"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite