ArcelorMittal închide, începând de azi, Furnalul numărul 3 de la combinatul de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea de oţel a scăzut în Europa în ultimele luni
Cererea de oţel a scăzut în Europa în ultimele luni

Evenimentul are loc fix în ziua când încep negocierile salariale cu sindicatele! Este de aşteptat ca persoanele desemnate să negocieze cu sindicaliştii să avanseze primele oferte concrete pentru noul contract colectiv de muncă. Un lucru e sigur: nu vor accepta majorarea de 15% pretinsă de mai multe dintre sindicatele participante la negociere.

Începerea efectivă a negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă de la ArcelorMittal Galaţi este cumva "bruiată" de un alt eveniment cu efecte majore asupra viitorului Combinatului: se închide Furnalul numărul 3.

Faptul că ArcelorMittal a ales ziua începerii negocierilor ca moment pentru declanşarea manevrelor de oprire a Furnalului numărul 3 are conotaţii destul de clare. Totul pare un avertisment clar că la nivelul companiei sunt probleme şi că revendicările salariale nu prea îşi au rostul.

Furnalul 3 va fi scos din funcţiune definitiv, iar combinatul va lucra doar cu Furnalul 5, a cărui modernizare s-a încheiat în toamnă şi a costat peste 80 de milioane de euro.

Închiderea furnalului 3 nu presupune, din fericire,  disponibilări, muncitorii din fluxul de producţie find relocaţi în alte secţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite