Directorul spitalului din Cahul: „Tânărul împuşcat de poliţiştii de frontieră români este în stare gravă, dar stabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 23 de ani, internat la spitalul din Cahul, care a fost operat se simte mai bine, insă medicii spun că el are nevoie de timp. „Pacientul îşi revine după operaţie. Băiatul este în stare gravă, dar stabilă. Noi facem tot posibilul. El se află sub supraveghere continuă", a declarat Mihai Orlov, directorul spitalului din Cahul.

Vă reamintim că duminică, 15 ianuarie, în Vama Giurgiuleşti de la graniţa româno-moldovenească a avut loc un incident care s-a soldat cu focuri de armă. Roman V, un basarabean în vârstă de 23 de ani, a ajuns în stare gravă  - împuşcat în piept - la spitalul din Cahul (Republica Moldova), iar în cursul după-amiezii de duminică a fost supus unei complicate intervenţii chirurgicale.

CITEŞTE ŞI

Împuşcături la frontiera româno-moldovenească. Un bărbat de 23 de ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Cahul

„Este vorba de un caz excepțional. Bărbatul a trecut legal hotarul de la Giurgiulești. Vameşii români au solicitat verificarea automobilelor care ar fi dar de bănuit. Cetăţeanul însă a refuzat să se supună cerințelor vameşilor, a întors mașina şi a pornit spre Republica Moldova", a declarat Chiril Moțpan, şeful Direcției Relaţii cu Publicul MAI, pentru Publika TV. Potrivit lui, pe acest caz urmează să fie deschis un dosar penal.

De cealaltă parte, autorităţile române au preferat să păstreze tăcerea în legătură cu incidentul de la frontieră. De-abia în urma insistenţelor noastre ni s-a furnizat o variantă neoficială a "filmului" evenimentelor. Astfel, potrivit Poliţiei de Frontieră Galaţi, basarabeanul a fost oprit pentru controlul actelor pentru automobilul pe care-l conducea, despre care se bănuia că este furat.

În timpul controlului, suspectul s-ar fi urcat în maşină şi ar fi demarat în trombă înapoi, către Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră români spun că au tras două focuri de armă: unul în plan vertical, iar cel de-al doilea în pneurile maşinii.

Maşina a oprit la doar câteva sute de metri de frontieră, pe teritoriul moldovenesc, şoferul rănit fiind preluat şi dus la spital de grănicerii moldoveni. Maşina, marca Vokswagen, a fost sechestrată pentru cercetări.

Grănicerii moldoveni au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră români: maşina pe care o conducea moldoveanul era burduşită cu ţigări de contrabandă, ascunse în locaşe special amenajate în banchete, portiere, podea şi bare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite