Portret/ Gălăţeanul Constantin Chirilă face artă din fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este membru al Asociaţiei artiştilor fotografi români şi a avut numeroase expoziţii, atât colective, cât şi personale.

Pasiunea pentru fotografie a început pe la vârsta de 10 ani când a primit cadou de la părinţi primul aparat foto.

„Eram pasionat de graphic design, iar majoritatea materialelor promoţionale, precum cataloage, plinate, pe care le realizam, implicau în componenţa lor fotografii. Acest lucru m-a făcut să mă întreb «Tu de ce nu ai putea face fotografie profesională?».

Iniţierea in fotografie

Pasiunea pentru design grafic i-a permis să-şi exprime creativitatea şi prin intermediul fotografiei. Adoră să fotografieze îndeosebi peisaje, natura şi oameni în natură.

„În ciuda tuturor provocărilor pe care le-am întâmpinat, am început să iubesc din ce în ce mai mult fotografia. Pe tot parcursul experienţei acumulate am primit susţinerea şi încrederea părinţilor mei, chiar dacă am avut ţeluri puţin cam greu de atins. O mare influenţă a avut şi Nicolaie Sburlan, profesorul de artă fotografică de la cursurile care le-am urmat în acest domeniu", mărturiseşte tânărul gălăţean.

image

În opinia lui Constantin, industria foto din România are nevoie de mai multă calitate şi educaţie artistică. De asemenea, artiştii români nu sunt apreciaţi la adevărata lor valoare.

"Din punct de vedere comercial, eu zic ca nu o ducem rău. Este o mare nevoie de fotografie pentru promovare. Un aspect negativ este însă acela că lumea nu apreciează fotografia ca pe un proces artistic, ci doar ca pe o simplă apăsare de buton. Un alt aspect negativ este tendinţa de a opta pentru cantitate în detrimentul calităţii. Din punct de vedere artistic, majoritatea românilor nu are nu are educaţie. Mă refer aici la abilitatea de a admira şi de a consuma arta. Am observat că mulţi artişti români sunt apreciaţi mai mult în străinătate", spune fotograful.

Nu are o părere prea bună despre fotografii de tip "paparazzi".„Rareori aceste poze au ceva artistic. Motivul pentru care aceste fotografii sunt atât de vânate este curiozitatea omului de rând faţă de persoanele cu o oarecare împortanţă mediatică. Nu am văzut la nimeni fotografii tip paparazzi înrămate frumos şi agăţate în camera de zi".

Proiecte de viitor

Deocamdată, a primit oferte de la universităţi din Marea Britanie, unde cu puţin noroc, va studia „Comunicaţii Vizuale".
„Pe lângă fotografie, acest domeniu implică şi grafic-design, cea de a doua pasiune a mea. Pe viitor, îmi doresc să am propriul studio foto bine dotat. Îmi place mult să lucrez pentru mine, de aceea sunt şi liber profesionist", a încheiat tânărul fotograf.

Întrebări şi Răspunsuri

Ce calităţi trebuie să aibă un fotograf?

"Depinde foarte mult de domeniul ales, dar în general trebuie să fii ambiţios, deschis la critici şi capabil de autocritică.
De asemenea, cine vrea să trăiască din această pasiune trebuie să fie un bun antreprenor. Degeaba faci fotografii bune, dacă nu ştii să-şi promovezi marfa"

Starea pe care o ai poate influenţa fotografia?

"Într-adevăr, starea pe care o ai poate influenţa rezultatul final. De exemplu, influenta poate fi negativă dacă eşti trist şi pleci să faci fotografii cu tema "fericire". Consider că o fotografie trebuie să transmită emoţie. Dacă nu generează o emoţie în sufletul privitorului, aceasta este doar o fotografie banală".

Ce-i place: Îmi place bunul simţ, respectul şi ordinea. De asemenea, îmi mai place natura, frumosul şi desenul. Ador să mă plimb în natură şi să surprind fel de fel de imagini.

Ce nu-i place: Nu-mi place prostia, mârlania şi minciuna. Detest oamenii ipocriţi, laşi şi ranchiunoşi. Nu-mi place să depind de o anumită persoană sau să fiu cenzurat. Şi nu în ultimul rând, nu-mi place absolut deloc politica.

Profil:
Nascut: 8 mai 1988, Galaţi
Studii: ASE-Management

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite