Agenţia de plăţi în agricultură avertizează: achiziţia de limuzine nu se decontează la finanţarea micro-întreprinderilor rurale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii pentru agricultură nu-s pentru maşini!
Banii pentru agricultură nu-s pentru maşini!

Precizarea vine pe fondul a numeroase probleme cu decontarea investiţiile făcute în agricultură pe bază de finanţări UE. Fermierii care au dat banii pe vehicule de transport rutiere (fie ele limuzine sau camioane) nu vor putea deconta cheltuiala. Banii sunt doar pentru  utilaje specializate şi, eventual, garaje.

Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OPDRP) Galaţi face precizarea că achiziţia vehiculelor de transport rutier pentru investiţiile aferente codului CAEN 4941 - Transporturi rutiere de mărfuri este neeligibilă şi în consecinţă nu va fi decontată.

Astfel, proiectele care vizează codul CAEN mai sus menţionat, prin finanţare nerambursabilă în cadrul Măsurii 312 - „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi", vor putea beneficia de sprijin doar pentru investiţii în amenajarea sau construirea spaţiilor de garare a vehiculelor, achiziţia de mijloace specializate la încărcarea/ descărcarea mărfii, licenţe, patente, software, etc.

Aceste clarificări vin în urma consultării tuturor organismelor angrenate în implementarea Programului şi au ca bază prevederile Regulamentului CE 1998 al Comisiei din 2006, care stipulează clar: "...trebuie excluse ajutoarele pentru achiziţia de vehicule pentru transportul rutier de mărfuri de către întreprinderile care efectuează transport rutier de mărfuri în contul terţilor. "

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite