În şcolile de la Galaţi se va folosi, în premieră naţională, catalogul electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi copiii îşi vor putea vedea notele în catalogul virtual. Foto: Bogdan Nistor
Chiar şi copiii îşi vor putea vedea notele în catalogul virtual. Foto: Bogdan Nistor

Părinţii care până acum îşi făceau griji că nu au timp să ajungă la şcoală pentru a vedea ce note la învăţătură mai au odraslele lor, în curând, vor avea la dispoziţie un catalog virtual, după modelul celor din învăţământul universitar.

"Acesta este inclus într-un proiect european pe fonduri structurale POS-DRU, în valoare de cinci milioane de euro. Aici intră însă mult mai multe activităţi printre care constituirea unei platforme virtuale, dar şi instruirea unor profesori", spune inspectorul general Doruleţ Resmeriţă.

Părinţii vor primi parole şi vor putea accesa oricând această platformă pentru a vedea ce note au mai primit copiii lor, dar şi situaţia absenţelor. Portalul va fi reînnoit la sfârşitul fiecărei săptămâni de şcoală.
Cum mulţi părinţi din mediul rural, nu numai că nu au internet, dar nici nu au habar să lucreze cu calculatorul, este greu de crezut că acest catalog virtual le va fi de vreun folos.

Catalogul va fi disponibil din anul şcolar viitor, datelor tuturor celor 96.000 de elevi gălăţeni urmând să fie centralizate în vara anului 2011.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite