A început vânătoarea de jurnalişti. Fiscul a pus sechestru pe bunurile unui ziar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămânalul local "Acţiunea" a fost pus la zid de Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Inspectorii fiscali au pus sechestru pe un autoturism şi au blocat un cont al publicaţiei, în urma unui control efectuat de Garda Financiară Galaţi.

În consecinţă, săptămânalul "Acţiunea" este în situaţia de a-şi înceta apariţia din cauza lipsei resurselor financiare.


"Intenţia lor a fost clară de la bun început, aceea de a-mi bloca activitatea. Au reuşit asta în momentul în care mi-au blocat contul. Cel puţin câteva luni, eu nu am cum să îmi desfăşor activitatea. Am prezentat documente care dovedesc că nu am făcut evaziune fiscală. E un abuz", ne-a declarat Cezar Amariei, fondatorul şi redactorul şef al publicaţiei.


De cealaltă parte, conducerea Gărzii Financiare Galaţi susţine că măsura instituirii sechestrului asupra bunurilor publicaţiei este legală în condiţiile în care comisarii acuză săptămânalul "Acţiunea" de evaziune fiscală.


"Domnul Amariei putea să le ţină în stoc. Dacă nu, să le distribuie conform legii, în baza unui contract scris şi ar fi fost incluse în categoria de reclamă şi publicitate. Stocul de 95.228 de exemplare nu se găseşte fizic în gestiunea societăţiiverificate şi nu poate fi justificat legal", ne-a declarat Cătălin Sevastre, comisar principal al Gărzii Financiare Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite