DISTRACŢIE Joi începe la Galaţi festivalul-concurs de muzică populară "Perla Dunării"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul-concurs este destinat copiilor
Festivalul-concurs este destinat copiilor

Centrul Cultural „Dunărea de Jos" organizează pe data de 20 octombrie 2011, cu începere de la ora 16.00, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini", cea de-a IV - a ediţie a Festivalului - Concurs de Muzică Populară pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Perla Dunării". Intrarea este liberă!

Evenimentul se adresează tinerilor solişti vocali amatori şi este gândit ca o competiţie artistică în domeniul interpretării cântecului popular, având ca scop promovarea valorilor, frumuseţii folclorului muzical şi descoperirii de tinere talente din zona Galaţiului.

În acest an, la preselecţia pentru Festivalul - Concurs „Perla Dunării", s-au prezentat 40 de concurenţii, tineri talentaţi atât din mediul rural cât şi de la nivelul municipiului Galaţi. După audiţiile desfăşurate la finele săptămânii trecute, juriul a decis ca în finala concursului, din data de 20 octombrie 2011, să ajungă 20 de interpreţi.

Concurenţii vor prezenta, în mod obligatoriu, două piese din repertoriul muzicii populare din zona Moldovei, după cum urmează:
- un fragment de baladă sau doină fără acompaniament;
- un cântec interpretat cu acompaniament orchestral.

Festivalul - Concurs „Perla Dunării" se va desfăşura sub forma unui spectacol concurs cu public, pe două categorii de vârstă: 6-11 ani şi 12-18 ani.

Şi în acest an tinerii interpreţi vor fi acompaniaţi de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului".

Intrarea la spectacol este liberă!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite