Bună dimineaţa Galaţi ! Citeşte aici principalele informaţii ale zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Let s Do It Romania", o adevărată lecţie de spirit civic
"Let s Do It Romania", o adevărată lecţie de spirit civic

Agenda zilei de marţi 19 septembrie. Aflaţi care este principalul eveniment din această dimineaţă, care sunt străzile blocate, unde vor fi amplasate radarele şi ce manifestări culturale vă stau la dispoziţie

Ora 10.00 La sediul Consiliului Judeţului Galaţi, din strada Eroilor numărul 7, va avea loc, în această dimineaţă, conferința de presă în cadrul căreia va fi lansată acţiunea „Let's Do It, Romania!", acţiune în cadrul căreia, şi în acest an, CJ este partener. Consiliul Judeţului Galaţi a semnat un acord de parteneriat cu Asociaţia pentru Ecologie S.O.S. - Pro Natura, exprimându-şi astfel disponibilitatea de a se implica în acest proiect.

Expoziţii

10.00 - Expoziţie de fotografie „Opreşte-te clipă", la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi
10.00 - Expoziţie de documente: „Lemnul în creaţia populară la români", la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia" , cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului. Expoziţia va fi deschisă pentru publicul larg, în perioada 17-23 septembrie, la etajul 1 al sediului central. Intrarea este liberă.
10.00 Expoziţia „Comori de artă populară românească", la Muzeul Brăilei, secţia Etnografie.

Film

17.00 - „Marea mahmureală 2" rulează la Cinema VIP din Galaţi. Filmul este continuarea marelui succes din 2009, care a devenit comedia interzisă minorilor, cu cele mai mari încasări din toate timpurile. A câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria "Comedie sau Musical". Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) şi Doug (Justin Bartha) călătoresc în exotica Thailanda, unde are loc nunta lui Stu. După o petrecere a burlacilor de neuitat, în Las Vegas, Stu nu vrea să rişte din nou şi optează pentru o variantă sigură... Proiecţia poate fi vizionată şi de la ora 19.00.

Ştiri din trafic

Galaţi: Din cauza lucrărilor ISPA şoferii nu pot ajunge dinspre Bulevardul Marii Uniri pe drumul de lângă Uzina de Apă, circulaţia fiind blocată în dreptul intersecţiei din dreptul Complexului Auto Ivas. Ca soluţie de compromis s-a realizat un by-pass prin curtea service-ului auto dar se circulă cu greutate.
Brăila: Pe Calea Călăraşilor, se circulă pe o singură bandă, la la Primarie pînă în Barieră. Bulevardul Dorobanţilor este de asemenea închis, în zona Apollo. Au început lucrări şi pe Calea Galaţi şi pe Griviţei.
RADARE GALAŢI: Str. Regiment 11 Siret, DN 26, Faleza Superioară, Siderurgiştilor, bulevardul George Coşbuc, DN 25
RADARE BRĂILA: DN 22B - digul Brăila- Galaţi, DE 87-Şoseaua de Centură a municipiului, DE 584 Brăila- Slobozia - Bucureşti, DN 2B Brăila- Buzău, DN 22 Brăila- Râmnicu-Sărat, DN 23 Brăila- Focşani.

Mesaje de la cititori

Să plătească cine a aprobat să construiască lângă și pe Faleza Superioară după 1989, zone interzise construcțiilor civile, pentru că se știa de instabilitatea solului odată cu construcțiile din Țiglina 1,Complex Francezi, Hotelul Faleza și chiar Mazepa 2, unde lucrările pentru fundația blocurilor au pus multe probleme din cauza pantei, apei freatice, izvoare și acumulării apei pluviale. Drumul de pe Faleza Superioară este de fapt un terasament pentru consolidarea Falezei pe care se circula numai cu autoturisme pentru protejare. Umiditatea solului din zonă poate fi ţinută sub control dar pentru asta trebuie ca societatea Apa canal să verifice dacă toţi abonaţii la apa au branşamente pentru canalizare ori fose ecologice.
Eduard Răducanu

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite